Jacob

    Hej! Jag har läst teknikprogrammet och har en gymnasieexamen på 2500 godkända poäng och funderar på att läsa företagsekonomi 1 på komvux. Det jag undrar över är om jag kan byta den kursen sen mot en annan av mina andra kurser som jag redan läst om jag skulle få ett högre betyg i företagsekonomi 1 då jag redan har 2500 godkända poäng, och i vilken urvalsgrupp skulle jag då hamna i? Företagsekonomi 1 är ingen kurs som behövs för att vara behörig till det program på högskolan som jag sedan vill söka till nästa höst (är redan behörig).

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Jacob!
    I den situationen du beskriver kommer inte betyget i Företagsekonomi 1 spela roll mer än att du får mer kunskap. Betyg i den kursen kommer inte räknas in. Du kan inte byta ut någon kurs ur ditt examensbevis. I dokumentet Examensbevis kan inget ändras, över huvudet taget, kurserna är "låsta". För att höja meritvärde behöver du antingen skaffa fler meritpoäng, om du ej redan har 2,5 som är max eller höja betygen i de kurser som ingår i ditt exam.bevis redan - i matte kan du skaffa sig betygen i matematik 1a, 2a och 3b (lättare att få högre betyg i de kurserna än i 1c, 2c och 3c). Högre betyg i matte 1a (eller 1b) kommer räknas in i stället för betyget i 1c - och på liknande sätt på nivå 2 och 3 i matte. Det är inte fel att läsa företagsekonomi men, som sagt, formellt sett kommer det inte spela någon roll.
    Hänvisning: om meritpoängen för dig med examensbevis - gymnasieguiden.se/informeras/merit
    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med '20 veckor' (1 st.)

    • Natt

      Universitetspoäng?

      Hej. Jag undrar hur de räknar studiemedel på universitet. Om jag läser en kurs 15hp och två kurser på 7,5hp styck och alla dessa är på halvfart. Räknas det då som att läsa på heltid eller hur blir det ?

      Milla : : Hej,på heltid läser man, i Sverige, 30 högskolepoäng på 20 veckor. Universitetsterminen är 20 veckor och läsåret = 40 veckor. På ett läsår läser man 60... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga