ebba
    läste på allastudier.se att medellönen för en läkare är 60 000/ månad men blev fundersam när jag såg ett svar från en annan person här på fragasyv.se då svaret på denna fråga var 22 000. Vad är det som stämmer, och hur olika kan lönen skifta?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV
    Hej Ebba,
    det är stor skillnad på ingångslön och medellön.
    Just läkare gör, dessutom, den så kallade AT-tjänstgöring på minst 18 månader - efter sin utbildning. Det är en sort "avlönad praktik" kan man säga. Under den kan det hända att de har 22 tusen i månaden.
    Efter godkänd AT-tjänstgöring ansöker man om legitimation.
    För att bli specialist - tar det ytterligare 5 år.
    Läkare är en lång utbildning som är svårt att komma in på i Sverige. För att bli specialist tar det 12 år efter gymnasiet. Läkare är högavlönade och det med all rätt. De har lång utbildning och stort ansvar.

    Hoppas mitt svar blir till hjälp för dig.
    Anna SYV

    Frågor och svar taggade med 'antal undervisningstimmar' (1 st.)

    • Alharith

      Hur bedöms man på gymnasiet?

      På grundskolan läser man ämnen som man sedan blir bedömd på genom en skala från A-F. Vi läser dock inte kurser på grundskolan som på gymnasiet. Många kurser på gymnasiet har 100 poäng, vad står dessa för och hur ändras dessa poäng beroende på vilket betyg man får? T.ex om man får C på en kurs...

      Anna: : Hej, du får gärna läsa info på framtid.se/reportage/betyg-pa-gymnasiet. För övrigt, gäller:"poäng" vad gäller kursernas storlek förändras inte. Till exempel är alla... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga