1 Svar

    Daniel SYV

    Hejsan,
    jag fick ingångslönen för nästan 20år sedan... det är andra nivåer på löner och priser nu, jämfört med då. Då kunde man i Malmö (största utbildningsort för syv-ar) få bruttolön på 16.200 och så skulle man vara tacksam för att man fick heltidsanställning och med så pass "hög lön". :)
    I Göteborg fick man samtidigt "minimilön" som SYV på 20.000 kr. Priserna på "allt" var för 20 år sedan högre i Gbg än i Malmö, och löner följer ofta samma "mönster". T.ex är det vanligt att ha några tusen högre lön i Stockholm än i övriga Sverige, men det är också dyrare att leva och bo i huvudstaden.
    Nu, november 2020, är medellön för SYV-ar cirka 33-34.000 i månaden; högre - i Stockholm och om man jobbar som studievägledare på högskola eller universitet (men också svårt att få jobb på högskola-universitet). Alltså, beror ingångslönen, och medellönen och även slutlönen väldigt mycket på var man jobbar:geografiskt och inom vilken organisation.

    • : Tack för att du tog dig tid att beskriva ditt perspektiv som SYV. Det var nytt för mig att lönerna skiljer sig endel innanför och utanför Stockholm. Vänligen

    Frågor och svar taggade med 'digitala kulturer' (1 st.)

    • Sanna

      Läsa programet "Digitala kulturer"?

      Hejsan! Jag tänkte söka till högskolan till hösten och funderar på att söka programmet "Digitala kulturer" på Lunds universitet. I framtiden har jag velat bli copywriter, art director, bildproducent eller jobba på reklambyrå. Hade det funkat med det programmet?

      Lena: : Hejsan, när jag läser om programmet så tycker jag det kan vara en grundplattform till alla de yrken du nämner - men det beror ju lite på vad arbetsgivaren söker när du väl är klar. Kanske kan du söka upp på olika Platsbanker... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga