1 Svar

    Daniel SYV

    Hejsan,
    jag fick ingångslönen för nästan 20år sedan... det är andra nivåer på löner och priser nu, jämfört med då. Då kunde man i Malmö (största utbildningsort för syv-ar) få bruttolön på 16.200 och så skulle man vara tacksam för att man fick heltidsanställning och med så pass "hög lön". :)
    I Göteborg fick man samtidigt "minimilön" som SYV på 20.000 kr. Priserna på "allt" var för 20 år sedan högre i Gbg än i Malmö, och löner följer ofta samma "mönster". T.ex är det vanligt att ha några tusen högre lön i Stockholm än i övriga Sverige, men det är också dyrare att leva och bo i huvudstaden.
    Nu, november 2020, är medellön för SYV-ar cirka 33-34.000 i månaden; högre - i Stockholm och om man jobbar som studievägledare på högskola eller universitet (men också svårt att få jobb på högskola-universitet). Alltså, beror ingångslönen, och medellönen och även slutlönen väldigt mycket på var man jobbar:geografiskt och inom vilken organisation.

    • : Tack för att du tog dig tid att beskriva ditt perspektiv som SYV. Det var nytt för mig att lönerna skiljer sig endel innanför och utanför Stockholm. Vänligen

    Frågor och svar taggade med 'foodandbeverage' (1 st.)

    • Fanny

      Food & Beverage?

      Hej syv! Jag har jobbat några år efter gymnasiet o skulle nu vilja ge mig in i plugget igen. Jag har bl.a. jobbat lite inom lunchrestaurang/café, och är intresserad av att vidareutbildare mig inom det området. Jag pluggade estetiskt programm i gymnasiet så jag har ingen tidigare restaurang...

      Anna: : Hej Fanny,kika gärna på framtid.se/yrke/food-och-beverage-manager, så kanske du får en lite klarare uppfattning om vad yrket går ut på. Angående utbildning: om utbildningsansvariga för yh... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga