Lise
  Har en fråga, vad ingår i Media-inriktningen mer specifikt? Sociala medier och framtidens redskap för att nå ut eller liknande? Vill inte bara lära mig det traditionella så som tidning och tv när det är två branscher som är på väg nedåt.

  1 Svar

  Julia SYV på FrågaSYV
  Hej Lise,
  är det Media-inriktningen på Samhällsvetenskapsprogrammet du undrar över? Vad som ingår i den?
  Gör så här, gå in på t.ex. http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/atleticagymnasiet och lite längre ner till höger ser du SA - Medier ... och VISA BESKRIVNING i orange text. Tryck på den, så öppnas det ett litet "fönster" med info- om vilka kurser som ingår i inriktningen.
  Så kan du göra på alla skolornas presentationer, t.ex. här http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/cybergymnasiet-odenplan
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/grillska-gymnasiet-i-stockholm
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/hermods-gymnasium-stockholm
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/international-it-college-of-sweden-1
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/kunskapsgymnasiet-globen
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/odenplansgymnasiet
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/plusgymnasiet-stockholm
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/s-t-eriks-gymnasium
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/thoren-business-school-stockholm-medborgarplatsen

  I den här presentationen http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/jensen-gymnasium-norra ser du skolans EGEN /ganska utförlig/ BESKRIVNING om vad som ingår i inriktningen. Profilen är valbar, dvs man kan skapa sin egen profil på den skolan.

  Råder dig läsa i skolornas presentationer, gå på öppet hus och även boka "skugga en elev" och prova-på vara elev för en dag på ett eller flera av gymnasieskolor dit du eventuellt vill söka. Väl på skolan kan du fråga eleverna och lärarna om vad man lär sig inom inriktningen.
  Sedan är det så att på gymnasiet kan man ganska mycket själv bestämma vad man lär sig. Du kan fördjupa dig i olika kurs moment mer än kursplanen föreskriver. Genom val av kurser inom programfördjupningen & individuellt val samt i det temat som du väljer för Gymnasiearbete - kan du specialisera eller profilera dig i en viss riktning.

  Jag hoppas att mitt svar blir till hjälp för dig i ditt gymnasieval! Återkom gärna om du vill veta mer och tror att vi på Fragasyv.se kan hjälpa dig.
  Önskar dig det bästa!
  Julia SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga