1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Anna!
    Det finns ett antal yrken/tjänster där arbetsgivare kräver "högskoleutbildning á minst 180 högskolepoäng", oavsett vad det är för utbildning. Några exempel på sådana jobb är Folkbokföringshandläggare, Arbetsförmedlare, Utredare på FK, Studiestödsutredare på CSN.
    Om du undrar om jobben som mer specifikt är knutna till utbildningen "förskollärare" men som inte finns inom förskolan, då tipsar jag om att du tittar på följande yrken:  Aktivitetsinspiratör, Fritidsledare på ungdomscentra (som inte direkt är knutna till skolorna), Kolloledare, Medarbetare i ungdomsprojekt (t.ex de som jobbar med "hemmasittare"), Ungdomscoach.
    Alla de yrken som jag nämner i mitt svar hör till yrken som är icke-reglerade. Alltså blir det helt upp till arbetsgivare att bestämma vem som får jobbet. Så, du får gärna söka de jobben... och även som obehörig lärare (t.ex på lågstadiet men även på mellan- och högstadiet i grundskolan). När det är lärarbrist kan man få vikariat som lärare trots avsaknad av lärarlegitimation.
    Sedan tänker jag på vidareutbildningar - om du vill läsa vidare för att bli speciallärare eller specialpedagog inom förskolan, eller sikta på att bli högskolelärare/forskare. Ännu en möjlighet är att titta på yrkeslärarprogrammet - om du kan tänka dig bli lärare på gymnasiet eller på komvux för blivande Barnskötare.
     

    Frågor och svar taggade med 'gymnasiekurser i historia' (1 st.)

    • Jacob

      Byta från Teknik till Samhäll?

      Hej, Jag går just nu på teknik programmet och har länge velat byta till samhälls programmet, Men när jag ville byta innan jullovet så fick jag ingen hjälp av våran syv för att hon var borta. Undrar nu om det finns någon chans att jag kan hoppa in i 2an

      Anna: : Hej Jacob, det är Rektor på det "mottagande programmet" som fattar beslut. För det första - måste ledig plats finnas på Samhällsprogrammet. Men även om ledig plats finns, kan rektor... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga