Amira

  hej Jag tog studenten för ett år sen och nu känner jag att jag vill återvända till plugget, mitt merit från gymnasiet ligger på 13,75 så min fråga är vilka program kan jag komma in med dessa poäng, jag pluggade samhällsvetenskap i gymnasiet och mina intressen ingår i allt inom denna programmen, allt utan lärarutbildningen då, så vilka program kan jag söka till ?

  1 Svar

  Peter SYV på GymnasieGuiden

  Hej Amira,

  ingen vet på förhand på vilken nivå antagningsgräns kommer ligga i framtiden. Du får givetvis titta på tidigare antagningsstatistik--- men antagningsgräns kan "hamna" både högre och lägre än under de tidigare antagningsomgångar. Det finns jättemånga (hundratals-) högskoleprogram i Sverige med samhällsvetenskaplig inriktning och ännu fler fristående kurser. Att redovisa för alla dem här i svaret på forumet är omöjligt. Att ge garanti på att du kommer in på en viss utbildning är ännu mer omöjligt, för att man på förhand inte ens kan veta att just den utbildningen kommer även i framtiden göra antagning.
  Utbildningsutbud förändras. Nya utbildningar kan tillkomma och då har man inte ngt att titta på vad gäller antagningsstatistik, hur det var förr, för att antagning inte har tidigare gjorts till den utbildningen.
  Och förutom högskola-universitet finns utbildningar även i andra former som t.ex inom yrkeshögskola där antagning görs inte endast på betyg och betygen spelar ofta mindre roll än motivation, resultat av tester och tidigare arbetslivserfarenhet. Du får gärna kika på www.yhguiden.se
  Några exempel på yrkeshögskoleutbildningar:
  yhguiden.se/utbildning/pahlmans-handelsinstitut/paralegal
  yhguiden.se/utbildning/xenter-botkyrka/dokumentcontroller-registrator-distans
  yhguiden.se/utbildning/yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/paralegal
  yhguiden.se/utbildning/yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/offentlig-upphandlare
  yhguiden.se/utbildning/yrkeshogskolan-i-molnlycke/customs-compliance-specialist
  yhguiden.se/utbildning/nackademin/social-media-manager-distans
  yhguiden.se/utbildning/campus-vastra-skaraborg/operativ-digital-kommunikatoer
  yhguiden.se/utbildning/yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/manusforfattare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga