1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hej Elsa!

    Ekonomiprogrammet på gymnasiet har två inriktningar - Ekonomi & Juridik och den stora skillnaden i behörigheten till vidareutbildningar ligger i att man på inriktningen Ekonomi läser Matematik 3b som en obligatorisk kurs.

    Det gör, alltså, ganska stor skillnad - vilken inriktning på Ekonomiprogrammet du kommer att läsa.

    Exempel på yrken som du kan läsa vidare till efter inriktningen ekonomi: ekonom, jurist, marknadsförare, projektledare, revisor, fastighetsmäklare, försäkringsförmedlare, civilekonom och nationalekonom.

    På inriktningen Juridik kan du välja till läsa Matte 3b (valbar kurs) och då blir du behörig till samma eftergymnasiala utbildningar som på inriktningen Ekonomi på EK. Om du inte får godkänt betyg i matte 3b, blir du ändå behörig till många olika eftergymnasiala utbildningar - bland annat till många utbildningar på Yrkeshögskola och till många högskoleutbildningar också, bl a kan du läsa till Jurist, Psykolog, Socionom och Studie- och yrkesvägledare.

    Lycka till med dina studier!

    L. :)

     

     

     

    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'vårdnadshavere' (1 st.)

    • Filippa

      Vad finns för alternativ?

      Hej. Jag är snart 17år och går i en IM klass för att jag inte har några betyg ifrån 9an eftersom jag lidit av svåra psykiska sjukdomar. Jag är riktigt skoltrött och mår inte bra av skolan. Finns det några andra alternativ? Som att jobba med skolarbete hemma eller hoppa av och skaffa jobb?

      Julia: : Hej Filippa! I Sverige får man jobba från det att man fyller 13 år. Du får, alltså, jobba - om du får ngt. jobb. Å andra sidan, så är du inte myndig. Dina vårdnadshavare... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga