Henrik
    Hej!
    Jag funderar på att söka till juristprogrammet på universitetet efter gymnasiet. Jag går i trean på en samhällsvetenskaplig linje med inrikning på historia. Jag vet att det är hög konkurrens att komma in där men jag skulle vilja försöka. Jag ska göra högskoleprovet nu i höst men jag är kass på matte, så det går nog inte så bra. För det mesta så har jag betyget C, några B och två st A i mina hittills avklarade kurser, räcker detta?
    Tack!

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Henrik,

    om vi tittar på

    ser vi att Antagningsgränsen brukar ligga på över 20.0 och 20.0 får man om man har alla A-betyg från gymnasiet. Det räcker, alltså, inte med alla A-betyg /endast/ utan man måste även ha MERITPOÄNG>>.

    Har man max i merit, kan man möjligtvis ha alla B-betyg /i genomsnitt/, men lägre betyg brukar inte ge plats på juristprogrammet, tyvärr.

    Det är bra att du ska göra högskoleprovet.

    Det finns också möjlighet att komma in via >>>Utvidgad juridisk introduktionskurs - på Lunds Universitet.

     

    inom JURIDIK finns det annars många olika yrken, ex.

    Rättsvetare>>

    Internationell rättsvetare>>

    Paralegal>>>
    IP-paralegal>>
    Upphandlaare>>
    Bygglovshandläggare>>

    Och inom många yrken utövar man "viss juridik" som t.ex inom yrken God man>>, Facklig förtroendeman>>, Socionom>> och även Lärare>>.

     

    Frågor och svar taggade med 'skillnad mellan linjerna' (1 st.)

    • Viola

      Kan man byta ifrån Sjöfart maskin till Samhäll?

      Kan man byta ifrån Sjöfart maskin till Samhäll Eller Naturbruk om det finns platser eller blir det svårt? Hej, jag går nu första terminen på Sjöfartmaskin och jag vill byta linje och skola, är det för sent? Jag vill INTE gå om ett år och är helt okej med att läsa ikapp kurser som jag kanske...

      Mikael: : Hej Viola, möjlighet att byta beror på 1. om ledig plats finns och 2. i så fall /om ledig plats finns/ - blir det Rektors beslut (det är rektor på den Mottagande skola som har... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga