Josephine
    Hej,
    På samhällsprogrammet kan man ju välja högre matte samt naturkunskap 2 som tillval. Vad motsvarar naturkunskap 2 jämfört med naturprogrammet? Tänker då på behörighet på universitetet. Kan man t ex läsa till biolog eller liknande med hjälp av naturkunskap 2 eller gör kursen inget för ens behörighet?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Josephine,
    gymnasial kurs naturkunskap 2 innehåller delar av kurserna Kemi1, Biologi1 och fysik1a.
    Nk2 krävs för särskild behörighet till antal högskoleutbildningar, t.ex till sjuksköterskeprogrammet, arbetsterapeut- och fysioterapeutprogrammet samt till optikerprogrammet.
    Om man läst kursen nk2 men sedan behöver godkända betyg i kemi1, biologi1 eller fysik1 då blir det något lättare att läsa de naturvetenskapliga kurser pga man har redan läst cirka en tredje del av vardera kurser i kemi, fysik och biologi.
    Om ämnet Naturkunskap inom den svenska gymnasieskolan och bl.a om kursen Nk2 kan du läsa på skolverkets webbplats.

    Frågor och svar taggade med 'max' (2 st.)

    • Ati

      F på religionskunskap ?

      Hej. Jag har samlat betyg från gymnasiet med 1700 poäng. Nu läser jag på komvux mot gymnasieexamen. Hur många poäng måste jag läsa till och får jag gymnasieexamen om jag har f på religionskunskap 1?

      Julia: : Hej,det går att ta ut examensbevis med betyget F i kursen religionskunskap.För examensbevis på komvux gäller: 2400 poäng, av dem får max 150 p. vara betygsatta med F.Kursen idrott och hälsa 1 får ej ingå.
    • Celine

      Gymnasiearbete komvux?

      Jag ska läsa in betyg för att få en gymnasieexamen på komvux. Jag gick hår och makeupstylist för 2 år sedan på gymnasiet men gick inte klart. Problemet är att mitt gymnasiearbete finns inte på komvux i min kommun, hur ska jag göra...

      Mikael: : Hej Celine, du måste kontakta komvux i din kommun - börja med SYV men sedan kan du vända dig direkt till rektorn på komvux och fråga hur de löser detta för att det är deras uppgift att... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga