Abbas 21 år

  Hej! Jag har blivit antagen till ett program som jag inte vill läsa, jag tog det enbart för att jag skulle ha en valmöjlighet att läsa någonting under HT-19. Men jag har nu börjat överväga att säga nej, för att istället läsa upp några ämnen på komvux, och sedan söka igen till VT-20. Är det försent att anmäla sig till komvux nu? Jag har klarat alla ämnen i gymnasiet så jag har inga F eller så, villfara höja mina betyg under HT-19, hur ska jag gå till väga?

  2 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Abbas,

  komvux brukar inte ta in på kurser i vilka man redan har godkända betyg. Hör med komvux i din kommun. I den kommunen där du är folkbokförd, alltså. Ansökn.perioder på komvux ligger olika i olika kommuner.

  Om du inte tidigare läst på högskola/universitet, kan "vilken som helst" utbildning på högskolenivå bli en bra erfarenhet - då får du känna på Hur det är att läsa på högskolenivå. 
  Att du söker till vårterminen 2020 behöver inte betyda att du inte kan läsa från HT-19. Om du kommer in på en ny utb., kan du då "byta".

  Att höja meritvärde kan man bl.a genom prövningar. 
  Om du idag inte har max i merit - kan du läsa kurer för meritpoäng, om du lyckas komma in på komvux-kurser.

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV

  Hej, du kan t.ex påbörja den utbildning där du är ANTAGEN och anmäla dig till Högskoleprovet (anmälningsperiod 15 aug - 2 sept 2019) och provdagen 20 okt2019. Om du läser på högskolenivå, inforskaffar du dig mer kunskap vilket också gör att du troligtvis kommer få högre resultat på Högskoleprovet.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga