Arbetsköpare

  Hej! Jag tycker om laboratorium, läkemedel, kroppen, biologi, kemi, och teknik. Jag har sökt till några intressanta utbildningar inför hösten. Nanoteknik, biomedicin, apotekareprogrammet, bioteknik är några av dem. Jag har svårt att bestämma mig för någon av dessa utbildningar eftersom alla verkar vara intressanta. Vad tycker ni jag borde göra för att välja den utbildning som passar mig? Jag tänker jämföra de olika masterprogram man kan läsa på var och en av dessa utbildningar. Vad mer kan vara bra att tänka på? Mvh Masih

  1 Svar

  Anna SYV på FrågaSYV

  Hej,
  apotekarprogrammet är en femårig utbildning, alltså "masterprogrammet ingår" inom det programmet, kan man säga.
   Sedan är det också så att man ska Komma in, genom konkurrens - alltså ha tillräckligt högt meritvärde för att vinna i konkurrensen om utb.plats (eller tillräckligt högt resultat på högskoleprovet).
  Vidare är också bostadsfrågan viktig. Man måste ju bo någonstans under utbildningstiden. Så, det kan vara bäst att söka utbildningar på den orten där man redan har bostad och/eller på de orter där man vet att man kan ordna boende under studietiden.

  ang. självaste utbildningar
  Titta på vilka kurser som ingår. Se om valbar temin ingår och om man kan komma i fråga om utbytesår eller termin (detta brukar vara möjligt om lärosätet har samarbete med skolorna utomlands). Se vilken forskning som bedrivs på det aktuella universitetet, där du söker utbildning. Inriktning på den forskning som bedrivs på lärosätet brukar sätta ramar för vilka projektarbeten de studerande kan ägna sig åt under studietiden (tänker här på tillgång till labbar med rätt utrustning och handledare med spetskunskaper inom just de områden inom vilka du vill fördjupa dig i).

  Vi på FRåGA SYV är, för det mesta, allmänna vägledare (alltså ej experter på just biologi eller läkemedelsutbildningar). Vi kan därför endast ge allmänna råd, så att säga, ej detaljerad info. Samråd därför gärna med studievägledare på de institutioner där de intressanta för dig utbildningar ges.

  • Arbetsköpare :

   Tack för svaret. Jag har inte egen bostad i de orter jag har sökt utbildning. Jag har dock stått i studentbostadskö sen ett år sen i de orterna. Hur stor är chansen att jag får studentbostad i de orterna tycker du? Vet du vilka andra alternativ finns för att hitta bostad?

  • Anna : FRåGA SYV kan tyvärr inte ge ngn hjälp i bostadsletandet och inte ngn info ang.hur lång tid det kan ta att få bostad genom att stå i bostadskön. Fråga där du står i kön hur lång tid de stått i kön som får erbjudande om bostad nu, är bästa rådet jag kan ge. Fråga på skolorna dit du söker om de har tips eller kan förmedla andrahands uthyrning eller kan tipsa om ngt.
  • Arbetsköpare : Tack för tipsen. :)
  • Julia : vi på Fråga syv är glada om våra svar blir till hjälp! Lycka till!
  Läs alla kommentarer

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga