1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Amed,
    enligt vad jag känner till så ligger det till så här:
    Efter grundutbildningen (kandidatprogrammet) i molekylärbiologi, väljer många studenter att läsa vidare på ett masterprogram. Alltså läsa i ännu 2 år och siktar sedan på att bli forskare.
    Vill du jobba som BMA, så rekommenderar jag i första hand BMA-programmet (detta för att BMA är i Sverige ett legitimationsyrke, var god läs på framtid.se/yrke/biomedicinsk-analytiker). När man studerar till BMA, biomedicinsk analytiker, kan man antingen läsa labmedicin- eller fysiologi-inriktningen. BMA är dock ett generalistyrke, så man kommer sedan oftast kunna arbeta inom båda delarna: labmedicin- och fysiologi.

    Mina förslag: läs på utbildningarnas egna webbplatser, se om det finns studerande ambassadörer att tillfråga. Vänd dig också gärna till studievägledare som jobbar på de utbildningar som intresserar dig; de är mest insatta i detaljer kring sina utbildningar. Se också i jobbannonser/platsannonser vad arbetsgivare efterfrågar - vilken kompetens inkl.utbildning som arbetsgivare söker när de behöver anställa en ny medarbetare.

    • : okej , tack så mycket !
    • Julia : vi på Fråga syv är glada om våra svar blir till hjälp! Lycka till!

    Frågor och svar taggade med 'social omsorg' (1 st.)

    • Anna

      Hur blir man enhetschef?

      Hej! Jag har arbetat inom omsno ca 25 år och är intresserad av att bli enhetschef. Har dock bara 2 årigt gymnasium utan matte. Vad behöver jag läsa? Finns det möjlighet att utbilda sig till enhetschef utan att behöva läsa matte? Mvh Anna

      Liselotte: : Hej Anna,enhetschef är i Sverige ett av de många icke-reglerade yrken, alltså finns inga strikta krav på vilken utbildning man ska ha. Det är den bedömning som de som anställer gör, som... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga