Libbie
    Hej, jag kom in på mitt andrahandsval som är samhällskunskap men mitt första val var ib programmet det är samma gymnasium fast två olika program som jag ansökt till, till detta ib program behövde jag inte göra något intagningsprov eller nånting, man ska ha minst 300 p för att kvalificera för ib och median var typ 315 p, men jag har 285 p, så kan jag vara fortfarande reserv till mitt första val?, för längst ner på min ansökan står det "Du är antagen på ett högre rangordnat val. Du är inte reserv till detta val." Så jag förstår inte riktigt kan man bara vara reserv om man har tillräckligt med poäng eller? Och på min Behörighetsgrupp står det: Ej prioriterad sökande(ib-programmet).

    1 Svar

    Lena SYV på GymnasieGuiden
    Hejsan, lite svårt för mig när jag inte ser hur din ansökan ser ut. Jag föreslår att du kontaktar din Gymnasieantagning och får direktinformation om hur din ansökan är behandlad och varför du inte är prioriterad sökande på IB-programmet. /Lena, Syv

    Frågor och svar taggade med 'måleri' (2 st.)

    • Josh

      Hur påverkas betygen?

      Hej! Studerar Bygg&Anl 1 o 2 kurserna där man bl.a får prova olika områden som mureri, snickeri, måleri, plåt, betong och anläggning. Jag har godkänt i alla förutom Anläggning delen. Hur kommer det påverka slutbetyget för kursen? Kommer jag kunna välja måleri eller måste jag ha godkänt i allt?

      Milla : : Du måste prata med din lärare i den aktuella kursen. I värsta fall kan du få betyget F på kursen men även i det fallet borde det inte vara omöjligt för dig att kunna välja Måleri.
    • Gäst

      Med lång erfarenhet i måleri vill bli besiktningsman?

      Hej, jag har kontakt med en person som efter lång arbetsliv som Målare vill nu vidareutbilda sig till besiktningsman. Har ni några tips? Vad krävs det för kvalifikationer? Tack på förhand!

      Milla : : Hej, i dagens läge (sept 2018) finns det inga strikta centrala/allmänna bestämmelser om vem som får kalla sig för "Besiktningsman". Dock är det svårt att få... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga