Nicole
    Sig det finns 1 plats kvar till ett program, och det står mellan mig och en annan men vi har lika betyg. Vem får platsen?

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Hej Nicole,
    i den situationen som du beskriver kan lottning tas i bruk. När man anmäler sig på www.antagning.se får man ett nummer som blir just "din lottningsnummer" om lottning tas i bruk och du /ditt nummer/ ska delta. Innan lottning tas i bruk kan också resultat från högskoleprovet avgöra (om du har högre resultat från högskoleprovet än den andra sökande som har exakt samma meritvärde) då är det du som får platsen, men om ingen av er gjorde högskoleprovet och har exakt samma meritvärde och konkurrerar om sista platsen, då måste det avgöras genom en lottning. Det är i alla fall som vi tror att det går till. Jobbar inte direkt med antagning till utbildningar - du kan också läsa på www.antagning.se eller ring dem: 0771-550720.

    Frågor och svar taggade med 'chans att komma in på utbildning?' (2 st.)

    • Maryam

      Kommer jag in med 12,35?

      Hej. Jag ska gå ut gymnasiet och jag tror min merit kommer ligga på 12,35. Jag vill komma in i ämneslärare inrk svenska 7-9/eller gymnasiet i Gävle. Jag såg att meriten där var 13,20 och jag undrar om jag har någon chans att komma in?

      Milla : : Hejsan,ingen kan på förhand veta hur högt meritvärde (eller hur högt resultat från högskoleprovet) som kommer ge plats på en viss utbildning. Rådet jag kan ge är att du söker... Läs hela svaret
    • Elev

      Hur ser chanserna ut att komma in som reserv?

      Hej! Jag undrar en sak gällande antagningen: om jag vill Komma in på ett program som år 2020 hade BI: 19,15 (urval1) 2019 BI:19 urval 1 och år 2018 hade BI 18,44 urval ett hur ser mina chanser ut att komma in som reserv om min merit ligger runt 18,67? Kan man veta det?

      Anna: : Nej, det kan man tyvärr inte veta. Antagningsgränserna går upp-och-ner. antal studieplatser kan också ändras och de sökande som söker just samma utbildning vid samma tidpunkt... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga