1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV
    Hej, om man vill ha så kort studietid som möjligt - bör man gå Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap för där får man behörighet till att söka till Läkare och biomedicinsk analytiker direkt efter gymnasiet.
    Att gå "via" Naturvetenskapligt basår är en "omväg" på ett år. En fördel är att man har då praktisk erfarenhet av vårdarbete /det är mest en "moralisk" fördel, som inte ger några formella fördelar när man söker utbildning på högskolan/. Det KAN dock VARA SÅ - att 10% av platser på Läkarutbildningen kan bokas för sökande med minst 2 års arbetslivserfarenhet inom vården och i så fall kan det vara din chans att komma in - i fall du skaffar dig 2 års arbetslivserfarenhet + full behörighet via Naturvetenskapligt basår och UNDER FÖRUTSÄTTNING att en sådan "special antagning" kommer till stånd OCH att du har tillräckligt höga betyg eller tillräckligt högt på Högskoleprovet att du kommer in i den kvoten.
    Så ... det KAN EVENTUELLT finnas fördelar, men det är omöjligt att vara säker på det på förhand.

    mvh
    ANNA SYV

    Frågor och svar taggade med 'jämför' (2 st.)

    • Carl linus

      Räkna bort idrott och hälsa?

      Hej! Om man har haft en skada eller sjukdom under gymnasiet som gjort att man inte kan prestera på idrott och hälsa 1 kursen, finns det då undantag som kan göra att det betyget inte räknas med i slutbetygen?

      Milla : : Hejsan,enligt skolverket bör gymnasieskolan anpassa innehåll i kursen på så sätt att du ska ha förutsättningar att klara kursen och även få högt betyg (t o m A-betyget); Du... Läs hela svaret
    • Miriam

      jobba med kultur?

      hej, nu menar jag inte att jobba på en teater eller med olika evevnt så utan mer om olika kulturer i länder jämfört med varandra. jag tycker det är kul att se vilka likheter och skillnader det finns, tex. med jobb, utbildningen och servicen. finns det jobb där man åker runt och ser skillnaden...

      Mikael: : Du får gärna kika på yrken inom Kultur&Media på www.framtid.se ex.utrikeskorrespondent >>

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga