Linda 25 år
  Hej!
  Till hösten vill jag börja plugga till lärare. Jag älskar idrott och svenska är mitt favoritämne i skolan. Jag har försökt att hitta denna kombination på många högskolor, men antingen finns inte kombinationen eller på andra skolor står det bara ingångsämnet. Som tredje ämne vill jag läsa ett av samhällsämnena, gärna samhällskunskap men religion och geografi går också bra. Om jag skulle kunna få hjälp med detta, och få veta någon högskola som har kombinationen skulle jag vara otroligt tacksam! :)

  1 Svar

  Lena SYV SYV på GymnasieGuiden
  Hejsan, dessvärre så är gymnasiet mitt expertisområdet - detaljer om hur man läser olika kurser på högskolan är jag mer osäker på men jag hittade denna information på GIH i Stockholm http://www.gih.se/Utbildning/Vara-utbildningar/Program/Lararprogrammet/Inriktning-mot-arbete-i-gymnasieskolan/

  Den visar ju på att man kan bli tvåämneslärare - idrott i kombination med annat ämne och då antar jag att man även kan läsa så du blir behörig att även undervisa i svenska på både gymnasiet och grundskolan.

  Om det är möjligt på GIH så borde det ju även vara möjligt på andra högskolor. /Lena, Syv

  Frågor och svar taggade med 'ambulanssjukvårdare' (2 st.)

  • Johan 22 år

   Ambulanssjukvårdare- hur läser man till det och hur funkar det?

   Jag vill jobba i ambulansen som ambulanssjukvårdare, hur läser man till det och hur går det till? Vad är det för skillnad på ambulanssjukvårdare och specialistutbild undersköterska i akutsjukvård?

   Anna SYV: Hej Johan,det finns idag 2 pågående yrkeshögskoleutbildningar till ambulanssjukvårdare, men det är oklart om det blir flera starter på de utbildningar eller om... Läs hela svaret
  • Michelle 20 år

   Vad behöver jag för utbilding för att komma in på Ambulansjukvårdare?

   Hej! Jag är 19 år och tar studenten våren 2019. Går handel lärling och läser högskoleförberedning till. Jag vill läsa till Ambulanssjukvårdare. Vad mer behöver jag för att komma in? Måste jag läsa på komvux innan jag söker till ambulanssjukvårdare i högskolan?

   Milla SYV: Utbildning till ambulanssjukvårdare brukar finnas på yrkeshögskolan, var god se Presentationer av yh utb till ambulanssjukvårdare.

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga