Mirabell 21 år
  Hej!
  Jag har tänkt och söka engelska 7 på komvux för att få meritpoäng, jag har tidigare inte läst något moderna språk på gymnasiet, har läst matte 2 men vill inte läsa mer matte då jag inte är bra på det.
  Vad mer än engelska 7 kan jag söka för att höja min meritvärde?

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hejsan,
  för info om meritpoäng för de som har eller läser mot examensbevis - var god se gymnasieguiden.se/informeras/meritpoaeng
  Om den utbildning på högskolenivå som du vill komma in på inte - för särskild behörighet - kräver matematik 2, får du + 0.5 meritpoäng för godkänt betyg i matte 2.
  Moderna språk 3 och 4 ger sammanlagt 1,5 meritpoäng.
  Engelska 7 ger 1.0 meritpoäng.
  *****
  För övrigt, så kan man höja meritvärde genom att höja de betygen som kommer räknas in; alltså t.ex de betygen som du har i ditt examensbevis. Alla gymnasiala kurser förutom gymnasiearbete, har betygsskala F - A.
  Om du i ditt examensbevis har t.ex matematik 2b, kan du efter gymnasiet skaffa högre betyg i matematik 2a och det betyget kommer räknas in i stället för betyget i matte 2b.

  Frågor och svar taggade med '#polis #polisfotograf #fotografi #utbildning #yrke' (1 st.)

  • Alva 20 år

   hur utbildar man sig till polisfotograf?

   Jag undrar hur man bär sig åt för att bli en utbildad polisfotograf. Har läst på flertalet hemsidor att det sker internt men inte hur man skall gå tillväga. Dvs. Var man söker, vad man behöver för att ta sig in, vad man får lära sig under utbildningen m.m.

   Julia SYV: Hej Alva,det vi vet om yrket Polisfotograf berättar vi om i presentationen av yrket: Framtid.se/yrke/polisfotograf och vad gäller bli utbildad, då gäller det först att bli anställd... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga