Hanna
    Vilka kurser behöver man läsa och vara godkänd i, om man vill läsa till högstadielärare (ämneslärare) i historia, samhälls och idrott på högskola/universitet?

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Hanna,
    särskild behörighet till lärarprogrammen kan ändras, men som det är idag, krävs det för att kunna komma på program som inkluderar bli lärare i Samhällskunskap, även godkänt betyg i Samhällskunskap 2 och den kursen läses som obligatorisk endast på inriktningen Samhällkunskap på Samhällsvetenskapsprogrammet. För övrigt, så ingår alla de andra kurserna som även skulle ge behörighet till ett program där undervisning i de ämnena du nämner i din fråga (för lärare) ingår.
    Därför rekommenderar jag på gymnasiet Samhällsvet.pr, inriktning Samhällsvetenskap.
    På alla andra gymnasiala utbildningar är det inte säkert att man kan bli behörig - därför att man ex. kanske inte kan läsa Samhällsk.2 och då måste man komplettera efter gymnasiet.

    Länktips: gymnasieguiden.se/program/SA/samhaellsvetenskap >>
    ***
    Att komplettera efter gymnasiet är inte ovanligt - många gör det; det är inte farligt och helt möjligt.
    Vänliga hälsningar
    Julia syv

    Frågor och svar taggade med 'extra stöd' (2 st.)

    • Kicki

      Vilken skola i Nacka (m omnejd) vid ADHD och svår dyslexi?

      Vilka gymnasieskolor i Nacka med omnejd är bra eller mindre bra om ungdomen har ADHD och svår dyslexi (skapar ångest och depression) och där skolan således är väldigt väldigt tuff att klara av? FÖRSTÅELSE, anpassningar och mycket extra stöd är av yttersta vikt! Betygen är inte så höga så där...

      SYV-besökare: : Hej Kicki!om eleven behöver gå på en NPF-anpassad utbildning, så är det bäst för eleven att göra det. I en "vanlig gymnasieskola" är det stora klasser och eleverna förväntas ta mycket eget ansvar och klara mycket själva.
    • Mats

      Personlig assistent på gymnasiet?

      Om en elev behöver en personlig assistent i grundskolan finns det då möjlighet att han får det även på gymnasiet?

      Milla : : Hej Mats! Det är ingen fråga som en Studie- och yrkesvägledare kan svara på. Biståndsbedömare på Socialtjänsten eller andra personer som är anställda för att just göra sådana bedömningar - får fatta beslut. Jag hoppas att... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga