Eleonora 22 år
  Hej!

  Jag funderar på att gå samhällskunskap inriktning beteendevetenskap, men kan också tänka mig att gå information och media eller samhälle. Så har inte riktigt bestäm inriktning men det mest troligast är att jag tar beteendevetenskap eller media information kommunikation som inriktning.

  Bor lite utanför Göteborg och gymnasierna är i Göteborg. Har funderat över ME gymnasiet och Ingrid Segerstedt's . Vet dock inte vad som ska vara förstahandsval, ska se om jag hittar andra gymnasium också. Bra att ha flera alternativ.

  Men om jag går Ingrid Segerstedts så blir det nog media. På ME tror jag beteendevetenskap.

  Men nu till själva frågan... Funderar på att bli i framtiden psykolog, journalist eller åklagare. Vet inte vad dock, går lite från dag till dag. Men just nu vill jag mest bli rättspyskolog och åklagare tror jag. Men kan också tänka mig andra yrken men det är som sagt nu.

  Så undrar om man måste lägga till någon kurs på gymnasiet för att ha behörighet till psykolog högskolan eller juristhögskolan?

  Är inte så insatt i detta så vet inte ens om det brukar vara att man får lägga till kurser. Berätta hur det går till! När ska man i såna fall lägga in kurser?

  Med vänlig hälsning, Eleonora Samuelsson

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Eleonora,
  bra att du har klart för dig vad du vill bli "när du blir stor" *L* :-).
  Det är jurist högskoleutbildning man söker om man vill bli åklagare sen, och behörighet till Jurist är grundläggande behörighet + Historia 1b och Samhällskunskap 1b

  Behörighet till Psykolog är grundläggande + Matematik 2 och Samhällskunskap 1b

  och till Journalistprogrammet på Göteborgs Universitet krävs det Utöver grundläggande behörighet - godkända 60 högskolepoäng från avslutade kurser vid universitet eller högskola.
  Urval till Journalistprogrammet på Göteborgs Universitet:
  Urvalet baseras på resultatet från högskoleprovet.
  ****
  Matematik 2b, Samhällskunskap 1b och Historia 1b ingår som obligatoriska kurser på Samhällsvetenskapsprogrammet, oavsett inriktning. Du behöver inte lägga till några kurser.
  Annars så lägger man till eller väljer kurserna inom Programfördjupningen, Individuellt val och så finns det möjlighet att ansöka om att få läsa utökade kurser. Du kan välja vilka du vill kurser - för att alla de kurserna som ingår i behörighet till "dina" högskoleutbildningar, ingår redan som obligatoriska.

  ****
  Ett råd till dig - om du inte redan har inloggning till www.gymnasieguiden.se skapa inloggning. Du får mycket hjälp inför gymnasieval och även när du redan läser på gymnasiet. Det går snabbt och är gratis.
  Och här kan du titta på några skolornas presentationer. Alla de erbjuder SA i Göteborg: http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/cybergymnasiet-goteborg
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/donnergymnasiet-goteborg
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/drottning-blankas-gymnasieskola
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/handelsakademin-gymnasium
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/hermods-gymnasium-goteborg
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/international-it-college-of-sweden
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/jensen-gymnasium-goteborg
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/kitas-gymnasium-2
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/kunskapsgymnasiet-goteborg
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/lm-engstroms-gymnasium
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/nti-gymnasiet-goteborg-sodra-hamngatan
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/plusgymnasiet-goteborg
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/sjolins-gymnasium-vasastan

  Önskar dig allt väl & lycka till med ditt gymnasieval!
  Anna SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga