1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hejsan,
    det krävs inte att du på gymnasiet läst Hållbar utveckling, Hälsopedagogik, Eng 7 eller Matte 5 - för ngn högskoleutbildning i Sverige; ingen av de kurserna är "behörighetsgivande".
    Eng 7 och Matte 5 kan ge dig meritpoäng. De andra kurserna kan du läsa om du tycker om ämnena, vill lära dig mer inom de ämnesområdena och om du får höga betyg i de kurserna (om du läser dem inom ditt program, ej som U-kurser, utökat program) då kommer höga betyg dra upp ditt jämförelsetal, men meritpoäng för eng 7 och matte 5 bidrar med meritpoängen och meritvärde höjs därför mer (detta även om du skulle få E i eng7 och matte 5 kontra du får A i de andra 2 kurserna).
    För konkurrensens-skull (för att ha större chans att komma in på högskoleutb) vinner du om du läser eng 7 och matte 5.
    Läs om meritpoängen för dig som läser mot exam.bevis på Gymnasieguiden.se/informeras/merit

    Frågor och svar taggade med 'grundskolekurs' (2 st.)

    • Ruben

      Kan jag få kunskaper från grundskolan (åk5 & uppåt) ?

      Min situation är såhär, när jag flyttade till sverige var jag 13 år (åk5) sen blev jag seriös sjuk och var hemma i 2 år efter det pluggade språk i 1 år och fick börja direkt åk 9 i en svensk skola, har gått klart även gymnasiet, men jag har ej riktiga kunskap från grundkolan i ämnena så som...

      Anna: : Hej! Du kan vända dig till komvux i den kommunen där du är folkbokförd eller söka till en folkhögskola. Både komvux och folkhögskolorna har utbildningar både... Läs hela svaret
    • Gäst

      kan elev som fått E på kurs i grundskolan höja sitt betyg på IM?

      Hej! jag undrar följande - kan elev som fått E på kurs i grundskolan höja sitt betyg på IM? Tack för ett snabbt svar och med hänvisning till "lagtext" om möjligt. Mvh G. :)

      Anna: : Hej, det är Kapitel 6 i Gymnasieförordningen som handlar om Introduktionsprogram.§3 t o m §8 i kapitel 6 handlar om Innehåll mm. I §3 läser man bl a: ... "dock inte sådana ämnen som eleven har godkända betyg i".

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga