Maja 16 år

  Hej! Jag vet inte vilken linje jag vill gå, i skolan gillar jag so-ämnena, tyska och idrott. Jag är även intresserad av varför människan är som den är och hur vi tänker. Jag tycker även om kemi. Vilken linje matchar mest in på min beskrivning? (Jag har 267,5 i merit om man behöver den informationen)

  1 Svar

  Liselotte Johansson SYV på GymnasieGuiden

  Hej Maja,
  Idrott och hälsa 1 ingår som obligatorisk kurs i alla nationella svenska gymnasieprogram, vill du läsa mer idrott - så brukar det gå att välja ännu en idrottskurs - t.ex Idrott 2 inom Individ.val (oavsett vilket program du går på gymnasiet).
  Ang. 267, 5 i merit - det är de betygen som du kommer att ha i ditt slutbetyg från grundskolan som kommer ligga till grund för antagning till gymnasiet, och ingen kan veta exakt hur höga betyg du får i slutet på maj 2020 - för det ligger i framtiden. De flesta elever brukar höja med ca 5 eller 10 poäng från höstterminen i årskurs 9 till vårterminen - till slutbetyget, alltså.
  ********************
  Kika på alla de olika gymnasieprogrammen - gymnasieguiden.se/gymnasieprogram
  Högskoleförberedande finns 6 st nationella program + IB, det internationella programmet.
  Eftersom du gillar tyska, så vill du kanske gå ett program där du garanterat får läsa tyska och det är i så fall i första hand Humanistiska (HU) och Samhällsvet.prog (SA).

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga