Erik 22 år
  Älska stora maskiner men gillar även att bygga bodar, garage mm
  Kan man bli Arbets ledare även om man går byggprogrammet?

  1 Svar

  Liselotte Johansson SYV på GymnasieGuiden
  Hej Erik,
  arbetsledare inom bygg kan man bli på olika sätt: genom att "arbeta sig uppåt" eller genom att gå en eftergymnasial utbildning.
  Bygg- & anläggningsprogrammet på gymnasiet är ett yrkesförberedande program men det finns möjlighet att - genom att lägga till kurserna - få Grundläggande behörighet och kunna direkt efter gymnasiet söka till en eftergymnasial utbildning på högskola eller på en Yrkeshögskola.
  Exempel på utbildningar som kanske intresserar dig:
  http://www.yhguiden.se/utbildning/yrkeshogskolan-hoga-kusten/byggproduktionsledare3
  http://www.du.se/sv/Utbildning/Utbildningsprogram/Byggarbetsledare/
  http://www.yhguiden.se/utbildning/teknikhogskolan/produktionsledare-anlaggning-vag

  För att få Grundläggande behörighet på Bygg- & anläggningsprogrammet behöver du lägga till
  Engelska 6
  och Svenska /eller svenska som andra språk/ 2 och 3.
  Det är sammanlagt kurser á 300 poäng.
  Inom Individuellt val får man välja 200 poäng. Men kurs i Svenska 2 kan man välja inom Programfördjupningar, vilket jag råder dig att göra.
  På så sätt (om du väljer Svenska 2 inom Programfördjupningen och Svenska 3 samt Engelska 6 - inom Individuellt val) - får du Grundläggande behörighet och kan söka till eftergymnasiala utbildningar. Ansökan gör du under våren i å k 3 (sista ansökn.dag är 15 april till högskoleutbildningar som börjar på hösten och till Yrkeshögskola kan det variera, måste se på utb.hemsida - men ofta är det 15 maj). Om du även söker jobb direkt efter gymnasiet, kan du - i fall du både får jobb och utbildningsplats - välja (kanske kan du söka Anstånd från utbildningen för att jobba ett först).

  Förutom Bygg- & anläggningsprogrammet, kanske du vill titta lite närmare på Hantverksprogrammet och även på Industritekniska, här finns info: http://www.gymnasieguiden.se/program/HV
  och http://www.gymnasieguiden.se/program/IN.

  Bästa hälsningar & återkom om du har fler frågor! *L* ;-)
  Liselotte SYV
  Hej igen,
  ser att du bor i Kalix, hittade en skola http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/furuhedsskolan som erbjuder inriktning Anläggningsfordon inom Bygg- och anläggningsprogrammet i Kalix, men det finns även en Riksrekryterande skola, se info- på http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/martin-koch-gymnasiet.

  Vänligen
  Liselotte SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga