Peggy

    Hej! Jag har fått gymnasiebetyg från hemlandet och fått bedömning av UHR (det motsvarar grundläggande behörighet med undantag av kravet för sva och engelska) Nu studerar jag kurser som jag behöver för mitt särskild behörighet på gymnasiet och inte på komvux, och ska göra prövning i engelska 6 och göra Tisus prov för att få behörighet i svenskan. Jag ville fråga vilken urvalsgrupp jag tillhör när jag ska söka till universitet , är det BI eller BII? Tack på förhand!

    1 Svar

    Peter SYV på GymnasieGuiden

    Hej Peggy,
    du kan fråga Antagning.se (tel.nr 0771-550720 tel.nummer vardagar kl.9-16) för att de är där som bedömning kommer att göras i vilken eller vilka urvalsgruppen som du kommer att prövas (och om du gör högskoleprovet, kommer du även prövas i HP_urvalet också!), men enligt vad jag ser så kommer du prövas i BII, kompletteringsgruppen (du kompletterar ju med kurser bl.a för särskild behörighet och var man kompletterar - på komvux, på en folkhögskola eller på annat sätt, t.ex genom prövningar - spelar ingen roll: en Komplettering är en komplettering och då prövas man i BII).

    Frågor och svar taggade med 'lektionstimmar' (2 st.)

    • Emanuel

      Yrkeshögskolan?

      Hej, Jag undrar hur många timmar i veckan läser man på en yrkeshögskoleutbildning om den är på 75% ?

      Peter: : Hej Emanuel,75% studietakt = cirka 30 timmar/vecka (allt-som-allt, alltså lektioner, självstudier, inläsning, grupparbeten, skriva prov). Hur många lektionstimmar per vecka det blir kan bero på... men cirka... Läs hela svaret
    • Emma

      Vad innebär 100 gymnasiepoäng?

      Jag har hört att 100 poäng innebär 100 lektionstimmar i ämnet under ett år, stämmer det? Om du läser 100 poäng matte, hur många timmar matte har du då under en vecka?

      Milla : : Hej Emma, det stämmer att 100 gymnasiepoäng motsvarar 100 lektionstimmar men de lektionstimmarna behöver inte vara schemalagda under ett år. Man kan till exempel läsa en gymnasiekurs på distans, t.ex.på KOMVUX och på heltid... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga