Cornelia
    Hej!
    Jag pluggar nu tekniskt basår på KTH för att få behörighet till ingenjörsutbildning. Jag läste tidigare ekonomiprogrammet på gymnasiet.

    Jag undrar vilken urvalsgrupp jag hamnar i om jag efter basåret söker till ett annat universitet, dvs inte utnyttjar garantiplatsen? Påverkas mitt meritvärde på något sätt av de betyg jag får på basåret?

    Tack på förhand!

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej,

    Oavsett om man behörighetskompletterar på Komvux eller på högskola/universitet, prövas man efter behörighetskompletteringen i BII gruppen, den så kallade "kompletteringsgruppen".

    Betyg i kurserna lästa på basår eller bastermin på högskolan påverkar inte ditt meritvärde, utan du har det meritvärde som du får på dina betyg från gymnasiet.

    bästa hälsningar

    ANNA

    • : Hej Anna,
    • : Råkade skicka iväg innan jag var klar, tack för svaret i alla fall! Kan jag tenta av kurser jag redan läst på gymnasiet på komvux för att höja mitt meritvärde i BII gruppen?
    • Julia : Du kan anmäla dig till PRÖVNINGAR och får du högre betyg i samma kurs, räknas det högre betyget in i stället för det lägre betyget. Inom matte får du höja på så sätt att du kan få betyg i matte 1a och 2a och de betygen kommer att räknas in i stället för 1b och 2b som du har i ditt examensbevis. Men om du redan har A-betyg i båder matte 1b och 2b, då kommer det inte att göra någon skillnad. :) Övriga kurser måste vara exakt samma som i ditt Examensbevis - om du vill att högra betyg räknas i stället.

    Frågor och svar taggade med '20 veckor' (1 st.)

    • Natt

      Universitetspoäng?

      Hej. Jag undrar hur de räknar studiemedel på universitet. Om jag läser en kurs 15hp och två kurser på 7,5hp styck och alla dessa är på halvfart. Räknas det då som att läsa på heltid eller hur blir det ?

      Milla : : Hej,på heltid läser man, i Sverige, 30 högskolepoäng på 20 veckor. Universitetsterminen är 20 veckor och läsåret = 40 veckor. På ett läsår läser man 60... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga