Linus
    Hej, jag ska söka nu till gymnasiet och mitt mål är att till slut studera och forska på universitetet i Luleå inom rymdteknik och jag vet inte vilken gymnasielinje jag ska välja, med tanke på inriktningen skulle jag välja rymdteknik i Kiruna men med geografin i tanken skulle jag vilja gå närmre än så, därför har jag kollat upp flygtekniklinjen på hässlögymnasiet i Västerås.
    Skulle det spela någon roll tror ni vilken linje jag skulle gå mina gymnasie år på?

    1 Svar

    Lena SYV på GymnasieGuiden
    Hejsan, eftersom Flygteknikutbildningen är ett yrkesprogram så måste du för att sen kunna söka in till ett Civilingenjörsprogram i rymdteknik på Luleå universitet komplettera med ganska mycket matte, kemi och fysik. Men om du kompletterar ditt yrkesprogram i flygteknik med Matte 2 (såg att Hässlö erbjuder upp till Matte 3) så kan du sikta på att gå ett Tekniskt basår i Luleå och läsa in dessa kurser där efteråt och året efter om studierna går bra söka in till Rymdteknik. Det kan funka!

    Vill du bli behörig till Rymdteknik under gymnasietiden och inte komplettera efteråt med ett basår så är Teknikprogrammet lämpligast. Där läser du allt du behöver. /Lena, Syv

    Frågor och svar taggade med 'måleri' (2 st.)

    • Josh

      Hur påverkas betygen?

      Hej! Studerar Bygg&Anl 1 o 2 kurserna där man bl.a får prova olika områden som mureri, snickeri, måleri, plåt, betong och anläggning. Jag har godkänt i alla förutom Anläggning delen. Hur kommer det påverka slutbetyget för kursen? Kommer jag kunna välja måleri eller måste jag ha godkänt i allt?

      Milla : : Du måste prata med din lärare i den aktuella kursen. I värsta fall kan du få betyget F på kursen men även i det fallet borde det inte vara omöjligt för dig att kunna välja Måleri.
    • Gäst

      Med lång erfarenhet i måleri vill bli besiktningsman?

      Hej, jag har kontakt med en person som efter lång arbetsliv som Målare vill nu vidareutbilda sig till besiktningsman. Har ni några tips? Vad krävs det för kvalifikationer? Tack på förhand!

      Milla : : Hej, i dagens läge (sept 2018) finns det inga strikta centrala/allmänna bestämmelser om vem som får kalla sig för "Besiktningsman". Dock är det svårt att få... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga