Kimia
    Hej,undrar om det är först meritvärde som man är ute efter eller om det är resultat av hp?,och hur många procent hänsyn tar man till meritvärde och resultat av hp?.

    Mvh

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV
    Hej Kimia,
    man delar upp utbildningsplatserna: mycket vanligt är det att t.ex. 60% av platserna bokas till dem med betyg och 40% till dem som söker på resultat av HP.
    t.ex. om det är 50 utbildningsplatser, blir 30 personer antagna på betyg och 20 på resultat av högskoleprovet.
    Om du gör HP, är du med även i den andra "kön" ... dvs har en extra chans att komma in.
    Det är alltså inte bättre eller sämre att söka på betyg eller på HP, utan betyg måste du ändå ha för att påvisa att du är behörig. Betyg är ett måste.
    Om du, dessutom, gör HP - vilket är frivilligt - ökar du dina chanser, pga du ställs även i den andra "kön" till samma utbildningen.
    Mvh
    Mikael SYV

    Frågor och svar taggade med 'museipedagog' (2 st.)

    • Lärarstudent02

      Ämneslärare i Religionsvetenskap och Historia, hur brett är det?

      Hej, Om jag läser till ämneslärare i religionskunskap och historia till gymnasiet vilka dörrar öppnas då? Kan jag bli historiker, jobba på museum eller forskare med det? Måste jag lägga till nån utbildning för det?

      Milla : : Hej, du ställer en aktuell och intressant fråga men som också är svår att ge svar på. Så här är det: yrken, i Sverige, som historiker och... Läs hela svaret
    • Natcha

      Vilken utbildning krävs?

      Just nu så läser jag på komvux för att få slutbetyg/gymnasieexamen och jag har bestämt mig för att läsa mot ett humanistiskt gymnasieexamen för att jag vill jobba med språk. Jag kan tre språk flytandes ( svenska, thailändska och engelska )både i skrift och tal och jag känner att jag vill ta...

      Liselotte: : Hej!kika gärna på info om musei-yrkena:yrke/museipedagogoch yrke/museitjansteman samt yrke/curatormen också på språkyrken, som t.ex guide.Språkkunskaperna är annars viktiga inom många... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga