Kimia
    Hej,undrar om det är först meritvärde som man är ute efter eller om det är resultat av hp?,och hur många procent hänsyn tar man till meritvärde och resultat av hp?.

    Mvh

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV
    Hej Kimia,
    man delar upp utbildningsplatserna: mycket vanligt är det att t.ex. 60% av platserna bokas till dem med betyg och 40% till dem som söker på resultat av HP.
    t.ex. om det är 50 utbildningsplatser, blir 30 personer antagna på betyg och 20 på resultat av högskoleprovet.
    Om du gör HP, är du med även i den andra "kön" ... dvs har en extra chans att komma in.
    Det är alltså inte bättre eller sämre att söka på betyg eller på HP, utan betyg måste du ändå ha för att påvisa att du är behörig. Betyg är ett måste.
    Om du, dessutom, gör HP - vilket är frivilligt - ökar du dina chanser, pga du ställs även i den andra "kön" till samma utbildningen.
    Mvh
    Mikael SYV

    Frågor och svar taggade med 'gymnasieengelska' (2 st.)

    • coola07an

      Orättvist bedömd i engelska 5?

      hej! Jag låg alltid på A (kanske något B här och där) i engelska i grundskolan, men nu i 1:an när jag har engelska 5 får jag alltid E eller kanske ett svagt D på både min muntliga och skriftliga förmåga. Jag är rätt säker på att jag inte fick glädjebetyg i grundskolan (de flesta fick inte A i...

      Milla : : Hejsan,Det låter verkligen frustrerande att du upplever att ditt engelskbetyg inte återspeglar din verkliga kunskapsnivå. Men jag som är SYV sätter inga betyg och har inom min utbildning till SYV... Läs hela svaret
    • Linda

      Räknas gymnasieengelska med i meritvärdet?

      Hej! Min son har läst gymnasieengelska på högstadiet. Kommer det räkna med i hans meritvärde när han ska söka till gymnasiet? Hur många poäng är respektive betyg värt? Räknas den vanliga engelskan med också?

      Julia: : Hej Linda!som regel, så räknas in de betygen som ingår i slutbetyg från grundskolan, när man söker till gymnasiet. Att man skulle läsa gymnasiala kurser redan på... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga