Kimia
    Hej,undrar om det är först meritvärde som man är ute efter eller om det är resultat av hp?,och hur många procent hänsyn tar man till meritvärde och resultat av hp?.

    Mvh

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV
    Hej Kimia,
    man delar upp utbildningsplatserna: mycket vanligt är det att t.ex. 60% av platserna bokas till dem med betyg och 40% till dem som söker på resultat av HP.
    t.ex. om det är 50 utbildningsplatser, blir 30 personer antagna på betyg och 20 på resultat av högskoleprovet.
    Om du gör HP, är du med även i den andra "kön" ... dvs har en extra chans att komma in.
    Det är alltså inte bättre eller sämre att söka på betyg eller på HP, utan betyg måste du ändå ha för att påvisa att du är behörig. Betyg är ett måste.
    Om du, dessutom, gör HP - vilket är frivilligt - ökar du dina chanser, pga du ställs även i den andra "kön" till samma utbildningen.
    Mvh
    Mikael SYV

    Frågor och svar taggade med 'omräkning' (2 st.)

    • Anonym

      Hur räknar man ut meritvärdet enligt de nya omräkningstabellerna?

      Hejsan, Min vän har en utländsk gymnasieutbildning och nu funderar hon på att läsa på universitet men hon har ingen aning om vilka regler som gäller för omräkning av utländska gymnasiebetyg. Hon har gymnasiebetyg från Syrien och har kompletterat sina betyg för att få grundläggande...

      Peter: : Hej,du, vi eller din vän behöver inte räkna fram sitt meritvärde, utan det gör Antagning.seOavsett vad någon annan räknar fram, blir det den "siffran" som... Läs hela svaret
    • Klara

      Hur omräknas GCSE och A Level betyg i Sverige?

      Jag läser de brittiska A levels just nu eftersom jag bor utomlands, men jag vill söka in till högskola i Sverige till hösten. Jag har inte lyckats hitta någon information om hur de Brittiska A Levels och GCSE betyg omvärderas i Sverige.

      Anna: : Hej Louise, om man söker till högskola/universitet i Sverige - då går man via www.antagning.se - det är en sida där man gör ansökan och där info finns om vad som... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga