Yosef 21 år
  Hej!
  Jag kommer att följa någon utbildning och tänker på vvs ingenjör och byggingenjör. Frågan är vilken utbildning är bättre för framtiden och med hög lön. Och vilken av dem har bra möjlighet för att få ett jobb after utbildningen. Vad tror ni?
  • Mikael Tänker du på utbildningar på högskolor-universitet eller på yrkeshögskolan?
  • Yosef Universitet
  • Milla Du kan söka till universitet och till många olika yrkeshögskoleutbildningar samtidigt; ansökningarna sker oberoende av varandra och du kan få plats på högskola-universitet och på flera olika yrkeshögskoleutbildningar samtidigt och välja sen (om du får plats på mer än 1 utbildning, alltså).

  1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Yosef

  det vi vet om yrket VVS-ingenjör berättar vi om på framtid.se/yrke/vvs-ingenjor

  och om Byggnadsingenjör - framtid.se/yrke/byggnadsingenjor

  VVS är en del inom byggbranschen och VVS-ingenjör är också på sätt och vis "bygg-ingenjör"; sedan finns det många olika bygg-ingenjörsyrken. "Ingenjör" är, för övrigt, ingen skyddad titel (i alla fall så är det i Sverige idag) och vem som vill kan kalla sig för en "ingenjör".

  Bygg- eller byggnadsingenjör är ett samlingsnamn för ett stort antal Olika yrken.
  Kika gärna på många yrkespresentationer: till exempel på: Betongingenjör, anlaggningsprojektor-bim, Byggledare, platschef-inom-bygg.

  Möjligheter på arbetsmarknaden beror på många olika saker, även förutom vilken utbildning man har: även sådana aspekter att man har eller inte har körkort, personliga egenskaper, kontakter och hur duktig man är på att förhandla om sin lön - allt spelar roll. Men utbildning är också mycket viktig. Utbildningar inför jobben som "ingenjör" inom byggbranschen finns både på högskolor-universitet och inom yrkeshögskolan.
  Du kan söka till högskola/universitet och samtidigt till många olika yrkeshögskoleutbildningar; kommer du in på flera utbildningar, kan du välja sen vilken du tackar Ja till.

  • Yosef Ok. Tusen tack.
  • Milla

   Om din fråga gäller högskoleutbildningar: då är det skillnad inte endast på VVS-och Bygg utan även på Civilingenjör vs Högskoleingenjör. "Byggnadsingenjör" kan man bli både som civil- och som högskoleingenjör men även med andra utbildningar: från en yrkeshögskola eller genom Tekniskt Fjärde år (TE 4) som elever med examen från teknikprogrammet på gymnasiet kan läsa för att bli "gymnasieingenjörer".

  • Yosef Tack för din hjälp
  • Yosef Tack för din hjälp.
  Läs alla kommentarer

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga