Marcus
    Om man vill bli fastighets ägare och äger fastigheter inom en kommun och ska ta över fastigheter. Är VVS och fastighetsprogrammet bästa programmet då?

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV
    Hej Marcus,
    fastighetsägare köper en eller flera fastigheter och förvaltar dem, man är då egen företagare.

    Inom kommunen kan man få jobb som Fastighetsansvarig eller Fastighetsförvaltare. Oftast väljer man att anställa personer med högskoleutbildning samt med några års erfarenhet av att arbeta inom Fastighetsförvaltningen i lägre befattningar innan man kan komma i fråga om att bli ansvarig för att förvalta kommunens fastigheter. Högskoleutbildning inom Ekonomi är en lämplig utbildning för att kunna aspirera på jobbet som du är intresserad av.
    Om man läser VVS&Fastighetsprogrammet, kan man direkt efter gymnasiet söka jobb som t.ex. vaktmästare. Det finns möjlighet att - genom att lägga till kurser - få Grundläggande behörighet till högskolestudier och kunna söka en eftergymnasial utbildning. Se några exempel på lämpliga yrkeshögskoleutbildningar på länkarna nedan:
    http://www.yhguiden.se/utbildning/fastighetsakademin/fastighetsforvaltare1
    http://www.yhguiden.se/utbildning/newton-kompetensutveckling-ab/fastighetsforvaltare
    http://www.yhguiden.se/utbildning/fastighetsakademin/fastighetsingenjor-gbg
    http://www.yhguiden.se/utbildning/affarshogskolan/facility-manager2.

    mvh
    Milla SYV
    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'rådfråga' (1 st.)

    • Elev

      Hur skulle ni gjort i denna situation?

      Jag befinner mig i ett vägval där jag velar fram och tillbaka...hoppas det är ok att jag rådfrågar er lite. Situationen ser ut som följande: Jag funderar på att söka till juristprogrammet, men jag vet att den kräver skyhöga meritpoäng...

      Milla : : Hej,förvaltning stryks inte om du står som RESERV på ett eller flera av dina högre prioriterade alternativ till en svensk högskole-universitetsutbildning. Om dina meriter räcker till... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga