Marcus
    Om man vill bli fastighets ägare och äger fastigheter inom en kommun och ska ta över fastigheter. Är VVS och fastighetsprogrammet bästa programmet då?

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV
    Hej Marcus,
    fastighetsägare köper en eller flera fastigheter och förvaltar dem, man är då egen företagare.

    Inom kommunen kan man få jobb som Fastighetsansvarig eller Fastighetsförvaltare. Oftast väljer man att anställa personer med högskoleutbildning samt med några års erfarenhet av att arbeta inom Fastighetsförvaltningen i lägre befattningar innan man kan komma i fråga om att bli ansvarig för att förvalta kommunens fastigheter. Högskoleutbildning inom Ekonomi är en lämplig utbildning för att kunna aspirera på jobbet som du är intresserad av.
    Om man läser VVS&Fastighetsprogrammet, kan man direkt efter gymnasiet söka jobb som t.ex. vaktmästare. Det finns möjlighet att - genom att lägga till kurser - få Grundläggande behörighet till högskolestudier och kunna söka en eftergymnasial utbildning. Se några exempel på lämpliga yrkeshögskoleutbildningar på länkarna nedan:
    http://www.yhguiden.se/utbildning/fastighetsakademin/fastighetsforvaltare1
    http://www.yhguiden.se/utbildning/newton-kompetensutveckling-ab/fastighetsforvaltare
    http://www.yhguiden.se/utbildning/fastighetsakademin/fastighetsingenjor-gbg
    http://www.yhguiden.se/utbildning/affarshogskolan/facility-manager2.

    mvh
    Milla SYV
    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'hinna/klara av?' (1 st.)

    • Ads

      Klarar man läsa 3 kurser samtidigt?

      Hej, jag jobbar just nu men vill studera kurser jag inte fick med från gymnasiet då jag ändrat yrkesväg. Jag behöver studera Fysik2, biologi2 och kemi2. Alla dessa är 100p kurser. Om jag väljer att studera på 25% på alla 3, hinner/klarar man...

      Milla : : Hej!I din fråga nämner du tre stycken gymnasiekurser som var och en av dem är en 100p.kurs. det är alltså totalt 300 gymnasiala poäng du vill läsa. 300 gymnasiala poäng läser... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga