Manfred
    Hej! När jag har sökt på olika ämneskombinationer för ämneslärare står det att Svenska och Matematik båda kommer i samma "ämnesgrupp".

    (länk: http://www.studera.nu/omstudier/omstudier/amneslararegymnasiet.4.28308bac1321d2b50a580003678.html)

    Kan man inte kombinera Matematik och Svenska som ämnen?
    Hade jag då istället behövt ha Matematik och tex. Svenska för invandrare?

    tacksam för svar!

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV
    Hej Manfred,
    man kan kombinera ämnena i lärarexamen på olika sätt. På länken som du skickade - ger de några exempel på hur ämnena kan kombineras.
    Man kan kombinera Matematik & Svenska.
    Det finns olika sätt att uppnå lärarbehörighet på - t.ex. om man redan har tillräckligt med Akademiska poäng i något ämne, kan man läsa PPU /Praktisk pedagogisk utbildning/ 1,5 år och bli behörig lärare i det ämnet, i vilket man hade Akademiska poäng.
    Om du inte redan har akademiska poäng, kan du läsa ett ämne i taget eller fler ämnen samtidigt och sedan - när du har tillräckligt med poäng i alla de ämnena som du vill bli lärare i, läser du PPU.
    Du kan med fördel kontakta vägledning på lärarutbildningen - på den högskola/universitet där du vill studera.
    Bästa hälsningar
    Julia SYV

    Frågor och svar taggade med 'avslag' (2 st.)

    • Studie och Yrkesvägledare

      Komvux - matte - svenska?

      Om man vill läsa på halvtid och söka csn på halvtid. Hur många kurser och hur lång tid tar det . Om man inte klarar det, vad händer då?

      Anna: : hej Monica!på gymnasienivå är heltidsstudier = 20poäng per vecka och halvtid, således, = 10 gymnasiala poäng per vecka. En normalstor gymnasiekurs (som är på 100poäng) läser man... Läs hela svaret
    • lisbeth

      För mycket ledigt?

      Hur mycket har man "rätt" att ta ledigt varje termin/år i skolan för att inte missa för mycket? Jag brukar knappt ta ledigt alls men skulle det vara för mycket att ta ledigt en vecka på en gång eller förlorar man för mycket på det?

      Daniel: : Hej Lisbeth,det är rektor på din skola som kan bevilja eller avslå ansökan om ledighet. Tanken är annars att man, förutom dagar då man är sjuk, går i skolan alla dagar utan någon... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga