Marcus 24 år
  är det svårt att bli röntgensjuksköterska i framtiden? är det osm att bli vanlig sjuksköterska typ? och är det hård konkurrens?

  1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Marcus, läs om yrke Röntgensjuksköterska på Arbetsförmedlingens hemsida, http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Yrke-och-framtid/Yrken-A-O.html?url=1119789672%2FYrken%2FYrkesBeskrivning.aspx%3FiYrkeId%3D330&sv.url=12.78280711d502730c1800072.
  Utbildning till Röntgensjuksköterska är på 3 år, heltid och behörighet är: Grundläggande behörighet + Matematik 2, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b.

  Angående "hårt konkurrens" - undrar du om det är svårt att komma in på utbildningen eller om det är svårt att få jobb efter utbildningen?

  Mvh
  Mikael SYV
  Hej igen, om du blir behörig /har minst betyg E i alla behörighetsgivande kurser samt får ut Gymnasieexamen/ kan du konkurrera med resultat av Högskoleprovet. Rekommenderar att fundera över anmäla dig till HP redan till våren /anmälan mellan 15 jan och 15 febr/ och provet äger rum i slutet av mars.
  Det finns andra utbildningar på t.ex. Yrkeshögskola som kanske kan intressera dig.
  Här får du några exempel: http://www.yhguiden.se/utbildning/campus-varberg/medicinsk-massageterapeut1
  http://www.yhguiden.se/utbildning/yrkesakademin/behandlingspedagog-med-dubbeldiagnoskompetens
  http://www.yhguiden.se/utbildning/consensum-yrkeshogskola/lss-handledare-med-spetskompetens-i-pedagogiskt-forhallningssatt.

  Det är oberoende av varandra antagning till högskola och till yrkeshögskola: du kan söka de utbildningarna samtidigt och kan få plats på högskola & på en yrkeshögskola samtidigt - då kan du sedan välja en av platserna, om du kommer in på två utbildningar. Du kan också tacka nej till båda platserna - man behöver inte gå utbildning om man inte vill, på så sätt är det ofarligt att söka till högskola, yrkeshögskola, folkhögskola och söka jobb - allt på en och samma gång.
  Bästa hälsningar
  och
  lycka till!
  Mikael SYV
  • Marcus svårt att komma in på utbildningen
  • Mikael Antagningsstatistik visar att i år kom det in sökande till Röntgensjuksköterskeutbildningen med ca hälften B-betyg och hälften C-betyg - i Stockholm, medan det räckte med alla C-betyg i Umeå.
  • Mikael Läs info- på http://www.framtid.se/profession/rontgensjukskoterska/.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga