Marcus
    Jag är inte så bra på No, jag är väl på E nivå, undrar hur svår No är på teknikprogrammet? och hur svår matte det är? vilken är den svåraste No kursen och vilken är den svåraste matte kursen?

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV
    Hej Marcus,
    På Teknikprogrammet läser man det avancerade spåret i Matte - c-spår och obligatoriska kurser är Matte 1c, 2c och 3c. Det kanske inte är så bra att välja det programmet om man inte är beredd att plugga hårt eller om man har mindre lust för matematik.
    Svårighet i kurserna kan du lätt se på www.matteboken.se - i högsta kolumnen finns det kurser - titta på Matematik 3 och det är allra de svåraste uppgifter i den kursen som man måste klara av i kursen Matematik 3c.

    NO kurserna på Teknikprogrammet, som är obligatoriska, är Fysik 1a och Kemi 1. Inriktningen Teknikvetenskap läser även Fysik 2 samt Matematik 4.

    För att bli behörig att söka till Teknikprogrammet bör man ha minst betyg E på grundskolan i bland annat ämnena Matematik, Fysik, Kemi och Biologi.
    Om du kommer in på Teknikprogrammet, men känner sedan att det blir för svårt, finns det möjlighet att byta program. Man skall, givetvis, inte påbörja gymnasiestudier med den inställningen att man vill byta program, men det är bra att veta att det finns hjälp att få i fall det visar sig att det blev fel och man påbörjade ett för svårt program.
    Man gör sitt bästa och om inte det räcker, får man hjälp att hitta andra vägar. De personer på skolan som är bra att prata med i fall man upplever att man inte riktigt hänger med i studierna är: klasslärare/mentor, lärare i det ämnet, som känns för svårt; även kurator och rektor på programmet kan man vända sig till.

    Jag hoppas att du nu fick svar på din fråga.
    Mvh
    Milla SYV
    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'teori' (3 st.)

    • Anders

      Företags/entreprenörs-utbildning högskola?

      Hejsan! Jag går i tankarna på att studera vidare och jag behöver hjälp att ta beslut. När jag tänker tillbaka på gymnasiet fanns det i stort sett ett ämne som var tillfredsställande, och det var när vi hade UF-företag, att få gå från brainstorming till försäljning av färdig produkt. Och jag...

      Anna: : Hej Anders,högskoleutbildnignar är i grunden Teoretiska. De kan innehålla en del praktik, men de innehåller alltid mycket mer teori än praktik. Att läsa långa komplicerade... Läs hela svaret
    • Daniel

      Revisor med filosofie kandidat?

      Hej! Jag har tittat lite närmre på en utbildning inom bygg- och fastighetsekonomi vilket efter 3 år leder till en kandidatexamen inom filosofie. Min vision är att kunna bli auktoriserad revisor med stora kunskaper inom bygg och fastighetsaffärer. Då är min följande fråga: Vilka kurser behöver...

      Milla : : Det är Revidorsnämnd som beslutar i frågan om auktorisation. Länk till deras hemsida finns i yrkesbeskrivningen revisor>> eftersom det är Revidorsnämnd som bestämmer , är det bäst att fråga dem direkt.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga