1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Christian,

    läs info på Antagning.se/sv/Det-har-galler-for-dig-som-gatt/En-annan-väg - det handlar om att Grundläggande behörighet kan man få genom ett antal godkända gymnasiala betyg + 3årig arbetslivserfarenhet som man tjänat genom arbete på minst halvtid och tiden börjar räknas från det att man har slutat på gymnasiet (eller i alla fall fyllt 19 år). Alltså det är inte extrajobb vid sidan av studier utan när jobbet är Huvudsysselsättning.
    Betygen i kurser för Särskild behörighet måste man alltid ha.
    Och för konkurrens måste man i så fall ha ett giltigt resultat från högskoleprovet, för att annars har man inget att konkurrera med för att meritvärde kan inte räknas ut på ofullständiga betyg.

    Det finns också planer på att 2025 införa ett "behörighetsprov", som ännu en väg in på en högskoleutbildning; exakt vad som kommer att gälla för det "behörighetsprovet" är ännu inte känt.

    Frågor och svar taggade med 'bifall' (2 st.)

    • Studie och Yrkesvägledare

      Komvux - matte - svenska?

      Om man vill läsa på halvtid och söka csn på halvtid. Hur många kurser och hur lång tid tar det . Om man inte klarar det, vad händer då?

      Anna: : hej Monica!på gymnasienivå är heltidsstudier = 20poäng per vecka och halvtid, således, = 10 gymnasiala poäng per vecka. En normalstor gymnasiekurs (som är på 100poäng) läser man... Läs hela svaret
    • lisbeth

      För mycket ledigt?

      Hur mycket har man "rätt" att ta ledigt varje termin/år i skolan för att inte missa för mycket? Jag brukar knappt ta ledigt alls men skulle det vara för mycket att ta ledigt en vecka på en gång eller förlorar man för mycket på det?

      Daniel: : Hej Lisbeth,det är rektor på din skola som kan bevilja eller avslå ansökan om ledighet. Tanken är annars att man, förutom dagar då man är sjuk, går i skolan alla dagar utan någon... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga