Julia

    Hej! Håller just nu på att läsa in de naturvetenskapliga ämnena för att söka till kandidat programmet i biomedicin. Jag har kollat lite på vad det är för antagningspoäng runt om på lite olika universitet i Sverige och jag förstår inte riktigt vad poängen betyder... Om vi tar t.ex. Lunds universitet så står det: Urval 1: BI 21,27 BII 21,50 HP 1,45 Urval 2: BI 21,09 BII 21,50 HP 1,30 BI är väll gruppen som söker direkt efter gymnasiet, alltså utan kompletteringsbetyg. Och BII är kompletteringsgruppen, och HP är då resultatet på högskoleprovet? Men poängen som anges i BI och BII är över 20p? Vilket jag tycker är lite konstigt för jag räknade ut det högsta poängvärdet man kunde ha från betygen i gymnasiet, och hamnade då på 20p?

    1 Svar

    Frågor och svar taggade med 'chokladtillverkning' (1 st.)

    • Emma

      Chokladtillverkning ?

      Hej, om man har läst en utbildning via Lernia på gymnasienivå "Bagare och konditor" och vill bygga med en utbildning eller kortare kurs inom chokladtillverkning, vart vänder man sig vid en ansökan? Har ni tips på idéer på vilka kurser eller utbildning det finns i Skåne?

      Anna: : Hej Emma,inom yrkeshögskola finns det några få utbildningar inom Bageri-konditori; vet inte om de tar upp just choklad-tillverkning, men kika du på dem och ställ frågor till de utbildningsansvariga... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga