Anna
    Ett fullständigt avgångsbetyg från 1991 innehållande 2 årskurser svenska, en årskurs matematik + en årskurs matematik tillval, 2 årskurser samhällskunskap, två årskurser engelska + andra ämnen ska ju motsvara grundläggande behörighet. Räknas samhällskunskapen som motsvarande till Samhällskunskap 1B och matematiken motsvarande Matematik 1 eller 2 då de kurserna står som specificerade gällande särskild behörighet?

    1 Svar

    SYV-besökare SYV

    Hej Anna,

    om jag förstår det rätt så ska personen som har de betygen söka till högskola.

    Det är Antagning.se som gör bedömning om personen är behörig eller inte - både vad det gäller Grundläggande och Särskild behörighet.

    Oavsett vad du tycker eller vad vi här svarar, så är det den bedömning som Antagning.se kommer att göra - som kommer att gälla. Därför är det bäst att vända sig till Antagning.se - och de kan koppla till en betygsexpert, som kan ställa ingående frågor om just Vilket betyg det är...hur högt betyget är, alltså, exakt från vilken linje och andra "små detaljer" som kan vara avgörande... eftersom det här är ett Öppet Forum - är det inte möjligt att skicka betygen.

    Mitt bästa råd är att ringa till Antagning.se - tel.nr 0771-550720 tel.tid kl.9-16 på vardagar och be att få tala med "expert på gamla betyg". Sedan kan du svara på expertens frågor (hur det ser ut i betyget) - och få rätt svar.

    Vänligen

    SYV

    Frågor och svar taggade med 'etik och livsfrågor' (1 st.)

    • Rebecca

      Komplettera på distans?

      Hej! Jag funderar på att söka in till logopedutbildningen till hösten men behöver komplettera för att komma med i urvalsgrupp BII, och därmed ha större chans att komma in. Mitt betygssnitt är 18,9. Jag skulle vilja läsa etik och livsfrågor på distans. Är det en kurs som jag kan räkna med i...

      Julia: : Hej, Rebecca! Det bästa för dig är om du kan läsa upp något betyg i en kurs, i vilken du sedan innan redan har betyg i - till högre betyg. Det räcker att du läser upp (genom att läsa... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga