1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Hej!

    Antagning.se som sköter antagning till högskoleutbildningar i Sverige bryr sig om behörighet på så sätt att man måste ha Grundläggande behörighet + särskild behörighet och i fall det i Särskild behörighet ingår Matte 4 (och Matte 1 ingår i Grundläggande) - då krävs det betyg i matte 1 och i matte 4 (och inte i matte 2 och 3).

    Du kan alltså göra prövning i Matte 4 och får du godkänt betyg, blir du behörig till Tandläkare vad det gäller just matte.

    Dock det i praktiken är väldigt svårt att få godkänt betyg i Matte 4 utan att ha läst Matte 2 och 3. Du kan se innehåll i kursen på Mattebokens hemsida .

    Komvux brukar ej ta in på högre kurser i matte i fall man ej kan uppvisa bodkända betyg i "lägre kurser", dvs man blir inte antagen itll att läsa Matte 4 i fall man inte har godkänt betyg i Matte 3 (men i vissa fall kan man göra nivåbedömning/test i stället för godkänt betyg). 

    På gymnasiet finns det fall då elever fortsätter läsa högre kurser när de får icke-godkända betyg i underliggande kurser och i fall en elev har F i matte 2 och 3 men E (eller högre) i Matte4 - blir hen behörig (till tandläkarutbildningen) i matte. 

    Att planera hoppa över två mattekurser, kan man enbart om man ej har betyg men har eller kommer att skaffa sig kunskaper i de kurser som man hoppar över (detta pga i matte bygger kurserna direkt "på varandra").

    Hälsningar

    Mikael SYV

    Frågor och svar taggade med 'jämställdhetssamordnare' (1 st.)

    • Anna

      Arbeta med jämställdhet?

      Hej! Jag brinner för jämställdhetsfrågor och allas lika värde (feminism, antirasism, antimobbning osv). Jag skulle väldigt gärna vilja jobba med detta på något sätt och undrar nu vilka vägar man kan gå? Inom vilka yrken? Vilka...

      Julia: : Hej Anna, om man som egenföretagare kan skaffa betalande kunder och företaget "går runt" ekonomiskt, kan man driva sitt företag hur man själv tycker blir bäst: inrikta sig på de områden... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga