Kimia
    Jag menar om man bör ha läst till Ma3,under tre år på Vo,för att kunna komma in på ett naturvetenskapligt basår efter gymnasiet.

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV
    Hej Kimia,
    man behöver inte läsa Matte 3 på gymnasiet för att bli behörig till ett Naturvetenskapligt basår.
    Behörighet till ett Naturvetenskapligt basår är: Grundläggande behörighet /gymnasieexamen/ + Matematik 2 (2a, 2b eller 2c).

    Bästa hälsningar
    Milla SYV
    Studie- och yrkesvägledare
    • : kan man bli behörig även med en yrkesexamen?
    • Milla : Om du har YRKESEXAMEN (Gymnasieexamen från ett yrkesförberedande program), så gäller det följande - för att uppnå Grundläggande behörighet: du måste få yrkesexamen med godkänt betyg (lägst E) i svenska 2 & 3 (alternativt svenska som andraspråk 2 och 3) och i engelska 6. För just Naturvetenskapligt basår måste du även ha godkänt betyg i Matte 2 /eftersom det är en kurs för Särskild behörighet/.

    Frågor och svar taggade med 'firståendekurser' (2 st.)

    • V William

      Om firståendekurs ingår i ett program?

      Om jag skulle gå en friståendekurs, som sedan visar sig ingå i ett program jag tänker söka, vad händer då? Kan jag läsa kursen igen, även om jag redan har betyg i den?

      Milla : : Hej,jag tror du kan läsa kursen igen men varför skulle du göra det om du i stället kan läsa en annan kurs och få "nya, fler" högskolepoäng och mer kunskap och kan på så sätt antingen bredda eller fördjupa dig.
    • Enok

      Ansökning till utbildningar och kurser prioritering?

      Hejsan, Jag har för nu ansökt till några utbildningar men är intresserade av att ta en fristående kurs i envariablesanalys. Helt enkelt undrar jag hur prioriteringen av ansökningarna för kurser och program går till eftersom att dem hamnar på exakt samma lista när jag ansöker till dem på...

      Milla : : Hej Enok,svar på din fråga beror på om de utbildningar du söker till (kurser och/eller program) går på heltid eller på deltid. Både kurser och program kan ges... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga