1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV
    Hej Yusuf!
    På högskola/universitet får man oftast enbart G i betyg = "Godkänt" /eller i värsta fall IG ="Icke-godkänt"/. I några få kurser finns det betyg VG = "Välgodkänt" och just i de kurserna kan man i så fall få IG, G eller VG.
    I Examensbeviset som man får när man har genomgått en högskoleutbildning kan man se i vilka kurser som man kunde få VG och i vilka kurser som G var det enda godkända betyget.
    Så är det nu.
    Betygssystemet på högskolenivå kan ändras tills det blir dags för dig att läsa på högskola/universitet.

    Bästa hälsningar och lycka till med din studieplanering!
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'klinisk farmakologi' (2 st.)

    • Sky

      Klinisk farmakologi?

      Hej! Jag undrar om jag tar apotekarexamen som tar 5år och ett halvt år praktik, kan jag då därefter bli klinisk farmakolog, eller måste jag plugga ännu mer för att komma dit? Vad gör en klinisk farmakolog ens? Vad är arbetsuppgifterna?

      Peter: : Hej S!Du får gärna vända dig till de som jobbar på universiteten med de utbildningar som ligger inom den aktuella kunskapsområde: du kan ställa frågor både till studievägledare på de... Läs hela svaret
    • Sky

      Utbildning till klinisk farmakologi?

      Hej ! Jag undrar hur man blir klinisk farmakologi, har hört om att man måste vara i grunden utbildad till läkare eller apotekare, men vad händer sen? ska man läsa något mer efter apotekare för att bli klinisk farmakologi ?

      Anna: : Hej S!det vi vet om yrket Farmakolog berättar vi i yrkespresentationen på Framtid.se/yrke/farmakolog Oavsett vilken utbildningsväg man väljer, så blir den vägen ganska lång.... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga