1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Alam,

    med F i fysik 1a, kemi 1 och biologi 1 /som sammanlagt utgör350 poäng/ kommer du inte kunna få Examensbevis, även om du får alla godkända betyg i alla andra kurser som du läser under år 2 och 3 på gymnasiet.

    Det går tyvärr inte att ersätta betygen i fysik,kemi och biologi med godkänt betyg i naturkunskap 2.
    Man kan ersätta "åt andra hållet" - dvs om det krävs naturkunskap 2, behöver man inte läsa den om man redan sedan innan har godkända betyg i fysik 1a, kemi 1 och biologi 1. Förklaring; i nk2 ingår det Delar av kurser i fysik, kemi och biologi 1... så om man redan har betyg i alla de 3 kurserna, då har man mer kunskap inom naturvetenskap än nk2 kurs ger.

     

    Om du vill ha "förslag på lösningar" - vad du kan göra i din nuvarande situation, så finns det flera olika saker du kan göra:
    - försöka byta program;
    - läsa vidare och hoppas kunna mot slutet av gymnasiet få godkända betyg i fysik 1a, kemi 1 och biologi 1 genom prövningar - för att försöka uppnå kraven för examensbevis;
    - läsa vidare och avsluta gymnasiet med ett Studiebevis; sedan kan du försöka komplettera upp till Examensbevis på komvux; eller söka till en folkhögskola (för att få Omdöme från en folkhögskola) - med omdöme från FHSK kan man också söka vidare, till eftergymnasiala utbildningar, bl a till högskola/universitet.

    Frågor och svar taggade med 'högskolebetyg' (2 st.)

    • Sophie

      Urvalsgrupp efter Teknisk Basår?

      Hej! Jag har läst Teknisk Basår år 2015 på KTH Campus i Stockholm. Jag har gamla betygssystemet (G, VG, MVG). Vilken urvalsgrupp hamnar jag i efter det? Då mina betyg under basåret inte är de bästa skulle ju det optimala vara att betygen under basåret inte påverkar mitt...

      Milla : : Hej Sophie! betygen i de kurser som du läste på högskola, påverkar inte ditt meritvärde (som räknas ut på dina gymnasiala betyg). Dock prövas du i BII (kompletteringsgruppen), eftersom du kompletterade för behörighet efter gymnasiet.  

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga