Oda
    Hej,
    Jag vill gärna läsa till dietist på universitetet. Jag gick samhällskunskap på gymnasiet och läste även extra Naturkunskap 2b. Jag läste på SLU:s hemsida att man kan översätta Naturkunskap 2 till Fysik 1, Biologi 1 och Kemi 1 - hur gör jag detta?

    Jag bestämt mig för att plugga utomlands i Norge eller Danmark och man måste ha behörighet i Fysik 1, Biologi 1 och Kemi 1. Så min fråga är egentligen - kan jag bli behörig i dessa ämnen? Hur gör jag detta och bevisar det för skolorna jag söker in till?

    Tack så mycket på förhand

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Oda,

    Naturkunskap 2 innehåIIer deIar av bioIogi1, fysik1 och kemi1. Och det funkar "omvänt", dvs om man för behörighet behöver godkänt betyg i Naturkunskap2, men man redan sedan innan har godkända betyg i fysik1, kemi1 och biologi1, då behöver man inte läsa naturkunskap 2.

    Däremot om du för behörighet behöver Fysik1, Kemi1 och Biologi1, skuIIe du kunna slippa läsa dem bara om redan hade godkända betyg i Fysik2, Kemi2 och Biologi2, dvs i "överliggande", svårare kurser i samma ämnen.

    Om du inte har godkända betyg i Fysik2, Kemi2 och Biologi2 - behöver du läsa eller göra prövningar i Fysik 1, Kemi1 och Biologi 1.

    I Fysik finns det en mindre kurs - Fysik 1b1 och en större kurs Fysik 1a, som är på 150 poäng. Jag tror du behöver godkänt betyg i den större kursen, Fysik 1a, men kontrollera gärna med skolan dit du vill söka.

    De tre kurser Fysik1a, Kemi 1 och Biologi 1 är på sammanlagt 350 poäng och du kan läsa dem på heltid under en termin, t o m lite snabbare, på 17.5 veckor (då man läser 20 gymnasiepoäng per vecka om man läser på heltid).

    Hoppas mitt svar blir till hjälp för dig!

    Vänligen

    Julia SYV

    Frågor och svar taggade med 'animation' (4 st.)

    • Alva

      Vad ska jag ha för gymnasiearbete om jag vill bli animatör?

      Hej! Jag ska börja 3an i gymnasiet i höst med inriktningen Teknik-Samhällsbyggande och Miljö (Arkitektur). Men jag har på sistone insett att jag hellre vill jobba med animation både digitalt eller inte. Jag tänkte då att det kunde va bra (och kul) att försöka arbeta kring just animation i...

      Julia: : Hej Alva, temat för GA, gymnasiearbete, måste bli godkänt av din handledare för GA på din gymnasieskola. För övrigt är inte SYV expert på animation... Läs hela svaret
    • Malin

      Var hitta praktikplats till 15-åring som vill jobba med animation?

      Hej, Jag har en son som snart fyller 15 år och går i högstadiet. Han vill jobba med animation i framtiden och nu jag har försökt leta företag som tar emot praktikanter i den åldern men har svårt att hitta något. Har ni tips på hur jag kan gå tillväga?

      SYV-besökare: : Hej! Eksjö Gymnasium >>> har Estet Bild och Form med fördjupning Animation. Tidigare hade vi riksintag på Animation som inriktning, så vi har lång vana... Läs hela svaret
    • Linda

      Hjälp! Vad ska jag välja?

      Hej! Jag har tittat runt lite efter utbildningar och är inte riktigt nöjd av resultaten som jag får. Jag är intresserad att utbilda mig till grafisk designer och inom det studera animation också, vart söker jag då? Finns det något sådant? Vill gärna studera så nära Örebro som möjligt max 1-2...

      Julia: : Hejsan, jag har nu pratat med en sakkunnig och hen rekommenderar att du söker den här utbildningen: Grafisk design och kommunikation i Norrköping i första hand och Grafisk design & webbutveckling i... Läs hela svaret
    • Marie

      Passar denna linje mig?

      Hejsan. Jag vill gå estetisk spetsutbildning animation och spelgrafik på törnströmska. Har de något intagningsprov? Jag spelar inte så mycket, men tycker om att rita. Har aldrig ritat i datorn men tror att detta kan vara kul. Tror du att linjen passar mig? Om inte har du några andra förslag?

      Mikael: : Hej Bella! Om jag förstår dig rätt, så är du intresserad av att söka till http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/tornstromska-gymnasiet och du undrar ang. antagningsprov. Får jag ge dina kontaktuppgifter till de ansvariga på... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga