om du är intresserad att efter gymnasiet, Iäsa på högskoIenivå, är det bra om du tar tiII dig info på den här sidan>>>
På Restaurang-livsmedel har du rätt att Iäsa kurser för GrundIäggande behörighet.
Sedan är det så att många högskoIeutbiIdningar kräver också SärskiId behörighet, och vad för kurser som krävs för det - är det oIika från utbiIdning till utbildning. att idag, 3 år innan du ska söka till högskola, säga exakt vilka utbildningar som kommer att erbjudas då och vilken behörighet du skuIIe behöva, är svårt. Nya utbiIdningar kan skapas. Och de utbiIdningar som finns idag, kan Iäggas ner.
Råd tiII dig: om du går på Restaurang-livsmedel, Iäs kurser för grundIäggande behörighet + matte 2a (som vaIbar kurs). Om du dessutom läser samhällskunskap 1a2 och naturkunskap 1a2 (och ännu bättre om du även Iäser naturkunskap 2) - blir du behörig till många högskoleutbildningar.
Se Programplan för RL>> - där ser du vad man läser för obligatoriska kurser och vad som får läsas som programfördjupande kurser.
Förutom högskola, finns även andra eftergymnasiala utb., t.ex på yrkeshögskolan.
Hej!
Jag undrar vart man hittar statistik på vad för meritpoäng som är vanligast i Sverige eller Stockholm. Vill veta hur min merit förhåller sig till resten av min årgång, tex om jag är topp 50% eller topp 10%?
Anna: :
Hej Anna,Statistiska Central Byrån sammanställer den sorters statistik - bl a på uppdrag av Skolverket. tyvärr kommer de sammanställningar med stor fördröjning - upp till 2år. Det är... Läs hela svaret