Kimia
    Om man hamnar i 2 urvalsgrupper(höga betyg&hög resultat av Hp),och har 2 chanser då att komma in på en utbildning,vad är det som är bra med det?.Räcker det inte om man bara hamnar i en urvalsgrupp och har endast 1 chans?.


    Mvh

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV
    Hej,
    Högskoleprovet är ett studiefärdighetsprov. Provet mäter kunskaper och färdigheter som är viktiga i alla universitets- och högskoleutbildningar. Ett resultat på högskoleprovet ger ett mått på förmågan att klara av högre studier. Det finns ett stort intresse bland sökande till högre utbildning att skriva högskoleprovet eftersom man då konkurrerar i ytterligare en urvalsgrupp och eftersom man på vissa attraktiva utbildningar använder resultatet på högskoleprovet som urvalsverktyg.
    Vänliga hälsningar
    ANNA SYV
    • : Tack för svaret,undrar endast vad är det positiva med att konkurrera i ytterligare en urvalsgrupp?.Mvh
    • Anna : Det positiva är att om du inte kommer in i den ena gruppen, så kanske du kommer in i den andra - du får, alltså, ännu en chans att komma in - det är det positiva.
    • : Tack för kommenterat.Mvh

    Frågor och svar taggade med 'cancer' (2 st.)

    • Sara

      Vilket yrke ska jag välja?

      Hej, Jag vill jobba i ett laboratorium, där jag undersöker varför man får olika cancer sjukdomar. Jag vill jobba med cancer. Jag vill inte heller träffa patienter. Vilket yrke ska jag välja då? Hittar inget.

      Anna: : Hej Sara,kika på BMA >> - där i yrkesbeskrivningen finns också ett stycke om att bli Forskare.
    • Hanne

      Vilken utbildning?

      Om man vill jobba med cancer, dvs allt från forskning till läkare till sjuksköterska till föreläsare till någon som är med och ger stöttning och hjälper de sjuka. Vad skall man plugga på universitetet (?)

      Melina: : Hej Hanne! Det finns många olika områden, antingen som läkare, forskare, eller sjuksköterska.Du kan också välja att jobba med annat än själva sjukdomen i sig så som, stöd och kontakt... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga