Malin
    Hej. Till våren så avslutar jag mitt sista år på restaurang och livsmedelsprogrammet och vill därefter läsa juridik på högskola. Har läst in så att jag ska ha grundläggande behörighet till högskola men saknar Historia 1a2 och Samhällskunskap 1a2. Hittat att man kan läsa ett '' Juridiskt grundår '' på Gotland, detta vill jag gärna gå. Men krävs det då att jag måste ha Historia 1a2 och Samhällskunskap 1a2 för även detta program?

    1 Svar

    Lena SYV på GymnasieGuiden
    Hejsan, den kurs som jag hittar heter Juridisk översiktskurs och kräver endast grundläggande behörighet vilket du redan har - den är dock inte ett år utan man läser på halvfart (deltid) under en termin. Läs mer här.

    http://www.uu.se/utbildning/utbildningar/selma/kurser/?kKod=2JF065&lasar=14/15&typ=1

    /Lena, Syv
    • : Lena det Malin menar är att hon vill läsa ett juridisk grundår som avser 60 p (2 terminer) på Campus Gotland eller Uppsala, uppsala universitet. Det är HELFART 100% och får man högsta betyg får man fortsätta på jurist pgrogrammet. Malin det krävs att man måste ha rätt behörighet ja, du kan komplettera dina betyg och sedan söka in.
    • Anna : Tack så mycket Johanna för din kommentar! Mycket bra info du ger. Det är väl den här utbildning du menar http://www.uu.se/utbildning/utbildningar/selma/kurser/?kKod=2JF071&lasar=16/17&typ=1 - undrar om den finns även på Gotland?

    Frågor och svar taggade med 'prestationsångest' (1 st.)

    • Filip

      Borta från ett nationellt prov?

      Hej SYV. Jag är i ett riktigt krisläge och jag ångrar mig över det jag har gjort. Vi skulle ha ett nationellt prov idag tidigt på morgonen och jag förberedde mig dagen innan genom att plugga och lägga mig tidigt. Trots det sovde jag bara 4 timmar och däckade princip hela morgonen. Svalde två...

      Anna: : Hej Filip, man kan inte och bör inte skriva prov med 40-graders feber. Den saken är klar. Jag tror er lärare överdrev "en smula". Ingen kan förbjuda att bli sjuk. Ingen vill bli sjuk, men ibland blir... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga