Ida
    Om man är halvholländsk och kan språket flytande, och vill gå på en högskola/universitet i Holland med Holländska lektioner och inte engelska, var ska man hitta det? Kan man söka till vanliga högskolor istället för internationella?

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV
    Hej Ida,
    kan du även "skol-holländska"- dvs alla termer och begrepp som till exempel att säga och skriva uttryck som "tredje gradens ekvationer" eller "nämnare"?
    Om du kan språket så bra att du klarar av att ha det som undervisningsspråk - kommer vi till nästa fråga: regler kring antagning till eftergymnasial utbildning i Holland?
    T.ex. i Sverige - om en person som inte är svensk medborgare och inte har permanent uppehållstillstånd i Sverige vill läsa på en högskola, måste man betala för undervisning /terminsavgifter/.
    Jag råder dig att ta kontakt med en högskola/Universitet i Holland och ställa de frågorna:
    1. terminsavgifter?
    2. behörighet och antagningsreglerna?
    3. du kan även - med fördel - fråga ang. vilket gymnasieprogram de rekommenderar att du läser i Sverige. Du kan berätta för dem vilka gymnasieprogram ditt val står emellan och be dem om råd.

    Bästa hälsningar
    Julia SYV

    Frågor och svar taggade med 'föreståndare' (2 st.)

    • Malin

      Föreståndare LSS - utbildning?

      Jag vill jobba som föreståndare för ett LSS boende men undrar vilken utbildning som krävs?

      Anna: : Hej Malin, det brukar vara från arbetsgivarens sida önskemål om att sökande till tjänster som enhetschef eller föreståndare för ett LSS boende har en högskoleutbildning exempelvis... Läs hela svaret
    • Anna

      Vidareutbildning?

      Hej! Jag är en 19 årig tjej som har planer på att läsa till förskolelärare men är lite nyfiken på vad det finns för vidare utbildningar som man kan läsa efter man blivit förskolelärare? Finns det tex möjlighet att utbilda sig till specialpedagog efter att läst till förskolelärare? Tack på förhand!

      Liselotte: : Hej Anna, ja, det finns en specialpedagogisk påbyggnadsutbildning för förskollärare /på ett år, 60 högskolepoäng/ som gör att en förskollärare med den påbyggnadsutbildningen... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga