Anonym

    Hej! Jag talar tre språk flytande, varav ett är mitt modersmål. Hur borde jag ange dessa i mitt CV? Låter det rimligt att ange ett av dem som "modersmålsnivå" och de två andra som "tvåspråkig nivå"? Eller kanske "flerspråkig nivå" snarare? Tack på förhand!

    2 Svar

    Vägledare SYV

    Hej Anna,
    inte helt lätt att svara på en så "enkel fråga" som hur man anger sina språkkunskaper i CV.  :)
    Det finns många sätt att göra det på - och mest beror det på hur du själv vill göra. T.ex kan man "kringgå" detta genom att i CV införa ett stycke språkkunskaper och där skriva - jag talar... de här tre språken flytande... och inte markera ngt av dem som "modersmål".

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hejsan,

    Modersmål brukar det språket kallas som man kan bäst av alla språk som man kan. Man kan dock ha fler än ett modersmål. Finns exempel på folk som har 5-6 st. modersmål... vilket är ovanligt, men ändå förekommer. Håller med det svaret från "Vägledare Anonym" om att det är inte helt lätt att beskriva sina språkkunskaper. Ännu svårare blir det om man måste fylla i formuläret på ngn sida där det finns "rullgardiner" med val: modersmål, flytande, goda kunskaper, nybörjare (kan finnas ännu fler alternativ).
    Du gör själv en uppskattning av dina språkkunskaper för just den dagen då du anger dem. Det kan ju också ändras.

    Frågor och svar taggade med 'sadla om' (1 st.)

    • SYV-besökare

      Sadla om och bli förskollärare?

      Hej! Jag har en deltagare som har en kandidat som glasblåsare. Nu vill hon sadla om och bli förskollärare, vet ni om det finns någon form av påbyggnadsutbildning för någon som redan har en universitetsutb? Eller bör den tidigare universitetsutbildningen då vara kopplat till läraryrket?

      Julia: : Hejsan, som regel, måste man söka till högskoleprogrammet på "vanligt sätt" och sedan när man redan är ANTAGEN, kan man ansöka om "tillgodoräknande" av tidigare utbildning. Och... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga