unsure
    Hej!

    Jag går sista året på samhällsprogrammet med inriktning på beteendevetenskap. Jag håller på att räkna ihop mina meritpoäng och försöka gissa mig fram för vad mitt meritvärde blir efter studenten. På de flesta sidor där man kan räkna ut sitt meritvärde finns det en liten ruta med "meritpoäng" och så är det från 0,5 till 2,5. Jag har ett hum om vad de innebär, men jag vill bara säkerställa om jag tänker rätt. :)

    För att på något enkelt sätt förklara så skrev jag upp alla kurser jag läser/läst, samt betyget jag fick. Jag vet att man kan få extra meritpoäng av Engelska 7 och moderna språk. Jag har läst Franska 3 och 4, samt läser jag Engelska 7 för tillfället. Om jag inte har fel så är det 1,5 i merit. När jag då lagt in alla mina betyg (utan att ha bockat i "meritrutan" som innehåller 0,5-2,5) i uträknaren så får jag fram att mitt snittbetyg är 17,65. Jag går tillbaka och bockar i att jag har 1,5 i merit och då blir mitt snittbetyg 19,15. Självklart får jag förhoppningar, men jag undrar om jag får det i onödan? Är det så meritpoängen funkar?

    En ytterligare fråga är att jag också läst Matematik 2, vilket jag har uppfattat ger 0,5 i merit. Dvs, jag har läst Matematik 2, Engelska 7 och Franska 3-4, får jag 2,5 (eftersom 2,5 är max) i merit istället?

    Tacksam för svar,
    Ivana Bilandzija
    :)
    • My :

      Matte 2 ger meritpoäng om du söker till utbildningar som ej kräver matte, t.ex juristprogrammet. Men om du söker till socionom- eller sjuksköterska där matte 2 är ett krav, då får du ej meritpoäng för matte 2. Läs på gymnasieguiden.se/informeras/merit

    • unsure : Tack My! :)

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Ivana,
    jag tycker du fick bra svar i kommentaren till din fråga som My har skrivit. Jag tycker också du kan läsa info på gymnasieguiden.se/informeras/meritpoaeng där det förklaras hur meritvärde, jämförelsetal och meritpoängen "förhåller sig till varandra". När du har läst info på sidan, länk ovan, kan du höra av dig igen, om du har frågor kvar då. :)
    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'neurobiolog' (3 st.)

    • Linnea

      Hur utbildar jag mig till neurobiolog?

      Jag har försökt ta reda på exakt vilka kandidatprogram och masterprogram man ska gå för att utbilda sig till neurobiolog. Jag vet att kandidatprogrammet i biologi är en väg in, men just masterprogram med inriktning mot neurologi har jag endast hittat hos Stockholms universitet. Dock vet jag...

      Milla : : Utbildningsutbud förändras. Det är inte alls säkert samma masterprogram kommer erbjudas om tre år; nya masterprogram kan komma till stånd.  Kandidat i biologi är en bra grund men även läkarprogrammet kan leda till de jobben som du har intresse av.
    • Hy

      Hur mycket tjänar en neurobiolog?

      Hej, Jag undra hur mycket en neurobiolog tjänar och hur konkurrensen ser ut i framtiden?

      Saga: : Hej Hy; det tar många år att utbilda sig till en neurobiolog och hur konkurrensen om jobben kommer att se ut i framtiden är det ingen som vet; man kan bara gissa... prognoser kan slå fel... sedan... Läs hela svaret
    • Hy

      Skillnad mellan neurologi och neurobiolog?

      Hej, Jag har läst om neurologi och neurobiolog på framtid.se men jag förstår inte skillnaden mellan de. Och kan jag gå på biomedicin analytiker programmet för att bli antingen neurologi eller neurobiolog?

      Anna: : Hej Hy, Neurologer är specialistläkare, dvs i grunden läkare, som har specialiserat sig i studien, diagnos och behandling av skador och sjukdomar i nervsystemet. ang. NeurobiologDet finns... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga