Olle
    Jag är 15 år, och ska välja gymnasium till våren. Jag vill bli jurist (advokat/åklagare), och jag är ganska säker på min sak, så ek-jur är den "bästa" linjen att gå för det. Dock har jag nyligen börjat fundera på att sikta på typ läkare, eller något liknande. Jag vet att juridik kan pluggas på högskola, med en naturbakgrund på gymnasiet, men går det att söka till "naturhögskola" med juridisk gymnasieutbildning? Vad är "bästa" tillvägagångssättet?

    1 Svar

    SYV-besökare SYV

    Hej Olle,
    högre naturvetenskapliga/medicinska utbildningar, som läkar-, tandläkar-, veterinär-, marinbiologprogrammen, kräver - för särskild behörighet - godkända betyg i gymnasiala kurser Fysik2, Kemi2, Biologi2 och Matematik4 och det är de kurser som ingår i inriktningen Naturvetenskap på NA-programmet.
    På Ekonomiprogrammet är det i princip omöjligt att bli behörig till läkarprogrammet, för att kemi, fysik och biologi läses inte på ekonomiprogrammet.
    Så det är i så fall NA/inriktning Naturvetenskap >> som gäller för dig på gymnasiet.

    Mvh
    SYV

    Frågor och svar taggade med 'anställd' (3 st.)

    • beccaliya2007

      vad gör en konsult?

      Hej! Jag ä en tjej som älskar att prata, resa,leda och diskutera. jag vet inte vad jag vill bli efter gymnasiet då jag nu går i 9an, men konsult verkar vara roligt, jag undrar vad de gör. om de är fastanställda, och om de har bra lön?

      Milla : : Hej!Konsult - är ett samlingsnamn för ett stort antal olika yrken. Det gemensamma för dessa yrke är att du är expert inom ditt område och att arbetssättet som används är att göra... Läs hela svaret
    • Beheshta

      Arbetsmarknaden?

      Hej! Jag ska gå Ekonomiprogrammet nästa termin och vill bli en civilekonom i framtiden. Jag undrar om hur ser arbetsmarknaden ut och om det är medelsvårt att få jobb?

      Anna: : Hej Beheshta! Om yrket Civilekonom>> kan du läsa på www.framtid.se där det bland annat framgår att prognosen är att det råder "balans på arbetsmarknaden", dvs det är, som du... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga